загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наїзд на пішохода: в яких випадках водій не винен

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Навіть якщо наїзд на людину стався на пішохідному переході, є обставини, за яких водія можуть визнати невинним. Як визначається ступінь провини учасників ДТП?

ОБОВ’ЯЗКИ ВОДІЯ:

– Дотримання безпечної швидкості не тільки відповідно до знаків, а й виходячи з дорожньої ситуації (видимість, погода, технічний стан автомобіля, вантаж, що перевозиться).

– Обов’язкова зупинка перед пішохідним переходом (навіть якщо не видно пішоходів).

– Перевірка і забезпечення технічно справного стану і комплектності транспортного засобу, правильність розміщення та кріплення вантажу.

– Використання засобів пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки).

– Повідомлення дорожньо-експлуатаційних організацій або уповноважених підрозділів Національної поліції про перешкоди дорожньому руху.

– Уважність і оперативне реагування на дорожню обстановку. Наприклад, якщо на проїжджу частину викотився м’яч, потрібно загальмувати, оскільки висока ймовірність того, що за ним вибіжить дитина.

ЗАБОРОНИ ДЛЯ ПІШОХОДІВ:

– Не вибігайте на проїжджу частину, в тому числі на пішохідний перехід, не переконавшись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху.

– Не допускайте самостійний вихід дітей дошкільного віку на проїжджу частину.

– Не переходьте проїжджу частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження.

– Не затримуйтесь і не зупиняйтеся на проїжджій частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху.

– Не пересувайтеся по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

– Якщо на вулиці погана видимість, позначте себе для інших учасників дорожнього руху, наприклад, за допомогою світловідбивних смуг на одязі.

ВОДІЙ НЕ ВИНЕН, ЯКЩО:

1 сталася раптова поломка транспортного засобу (лопнула шина, відлетіла запчастина, відмовили гальма);

2 самопочуття водія різко погіршилося;

3 запобігти наїзду шляхом своєчасного гальмування з моменту виявлення пішохода було неможливо.

Владислав ТИМОШЕНКО, адвокат з ДТП:

В умовах обмеженої видимості (ніч, опади) ще має значення і конкретна видимість пішохода з місця водія, і безпечна швидкість автомобіля за умовами видимості. Наприклад, не можна їхати зі швидкістю 60 км /год з видимістю дороги 20 метрів, тому що зупинний шлях автомобіля за 60-ти в середньому – 35 метрів.

Тому слідчий і суд повинні врахувати всі обставини ДТП і відповідально підійти до висновку експерта.

 

Джерело:
До списку новин