загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Я незадоволений медичною допомогою. Як поскаржитися в НСЗУ?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Серед українських пацієнтів – багато незадоволених якістю послуг, що надають медичні заклади. Що робити, коли скарги головним лікарям чи в департаменти охорони здоров’я нічого не змінюють? Чи може в такому випадку допомогти Національна служба здоров’я? У  яких випадках та  як саме пацієнт може звернутися до НСЗУ (Національна служба здоров’я України).

НОВИЙ ОРГАН. Нагадуємо, що Національна служба здоров’я – це новий незалежний орган у структурі системи охорони здоров’я, що є розпорядником коштів та замовником медичних послуг. Він контактує безпосередньо з медичними закладами та лікарями-ФОП.

Інга ТКАЧЕНКОречниця НСЗУ:

Національна служба здоров’я України повертає систему охорони здоров’я України обличчям до людей. Ми завжди нагадуємо нашим закладам-партнерам, що договір між НСЗУта закладом або лікарем-ФОП укладається саме в інтересах пацієнта. І що однією з основних функцій НСЗУ є моніторинг наших партнерів на предмет виконання ними умов договору.

Тож, якщо умови такого договору порушуються і пацієнт не отримує медичні послуги безкоштовно та в повному обсязі, або якщо сервіс медзакладу та робота лікаря викликають незадоволення, пацієнт може вплинути на ситуацію.

ЯК ЗВЕРНУТИСЯ? НСЗУ пропонує кілька варіантів звернення:

1 Написати листа в довільній формі з описанням ситуації. У ньому обов’язково мають бути вказані прізвище, ім’я та по-батькові, адреса проживання та контактний номер телефону. Такий лист має бути підписаний власноруч та надісланий на адресу: 04073, м. Київ, проспект С. Бандери, 19. Відсканований лист (у додатку) можна відправити на електронну адресу: info@nszu.gov.ua.

2 Зателефонувати до контактного центру НСЗУ за коротким номером: 1677

3 Записатися на особистий прийом до керівництва НСЗУ за номером: (044) 426-67-77. Зазначимо, що потрапити на такий прийом можна не раніше, ніж через сім днів з моменту запису.

КОЛИ ЗВЕРТАТИСЯ? Будь-яке порушення прав пацієнта може стати приводом для звернення. Наприклад, примушення до оплати послуг, які фінансує НСЗУ, відмова у наданні рецепту за програмою «Доступні ліки», використання антинаукових методів лікування, призначення зайвих обстежень та препаратів тощо.

НАГАДАЄМО, що звернення до НСЗУактуальне в тому випадку, якщо медзаклад або лікар-ФОП уклали договір зі Службою та отримують від неї фінансування. А також за умови, що на ваші скарги не реагують ані головний лікар, ані засновник закладу (зазвичай це районні, міські, селищні та сільські ради).

САНКЦІЇ. У разі, якщо порушення будуть систематичними і заклад чи лікар-ФОП не реагуватимуть на попередження НСЗУ, Служба матиме право розірвати договір та позбавити такий заклад чи такого лікаря фінансування. Якщо йтиметься про комунальний заклад, то за нього може вступитися місцева влада, звільнивши головного лікаря та попросивши НСЗУ поновити договір.

 

Джерело:
До списку новин