загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Благовіщення 2019 в Україні: дата, традиції та прикмети

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Благовіщення православні християни святкують кожного року 7 квітня. Це день, коли Архангел Гавриїл явився Пресвятій Діві Марії та повідомив їй благу вість, що вона непорочно зачне дитину від Святого Духа і народить Сина Божого – Ісуса Христа.

Архангел Гавриїл промовив слова, які ми часто повторюємо у молитві: «Радуйся, благодатна, Господь з Тобою! Благословенна Ти між жінками. І благословен плід лона Твого»! Господня обраниця покірно прийняла цей найвищий дар – бути Матір’ю самого Божого Сина. Цитуючи Символ віри, нагадаю вам про важливість цього свята: «…воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і стався чоловіком». У цих словах приховано сенс – Бог став людиною і прийшов у цей світ, аби визволити нас, грішних, від темряви і безнадії.

Благовіщення 2019 в Україні: дата свята

Благовіщення Пресвятої Богородиці – це одне з 12 найголовніших свят православної церкви, дата якого не змінюється. За юліанським стилем свято відзначається щорічно 7 квітня. Одним із символів Благовіщення є білі голуби на блакитному небі, які уособлюють благу звістку.

Традиції Благовіщення

Свято Благовіщення одне із найбільших весняних свят. У церкві в цей день святять проскури, а господарі в Україні випускають із хлівів тварин, щоб чули весну.

У церкви священики одягаються в одяг блакитного кольору, який символізує Богородицю. Жінкам обов'язково потрібно було піти на службу і помолитися про щастя і вдале заміжжя, здоров'я і дітей.

Незаміжні дівчата біля храмів танцювали перший весняний хоровод – "кривий танець", співали веснянки. Також 7 квітня до сходу Сонця люди били у калатала, дзвонили в дзвоники і мідний посуд, щоб захистити худобу від вовків.

Згідно з віруванням, на Благовіщення не можна важко працювати, вбивати тварин,проводити гучні забави, проте, якщо свято випадає в період Великоднього посту, то він у цей день частково послаблюється.  

За народною прикметою, в цей день не можна розчісувати, стригти волосся, робити зачіски. Повір'я говорить, що інакше дівчина позбавляється здоров'я, краси і взаємної любові.

Народні прикмети на Благовіщення 

1. Яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.

2. Якщо на Благовіщення дуже тепло, то на Великдень буде холодно.

3. Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень – середня, якщо ясно ввечері – пізня.

4. Якщо на небі не вдалося порахувати жодної ластівки, значить, весна буде холодна і ще не скоро почне теплішати.

5. Якщо на Благовіщення буде гарна погода – буде гарний врожай.

6. Якщо на Благовіщення летить сніг – літо неврожайне.

7. Гроза в день і вечір Благовіщення свідчить, що в цьому році буде дуже багато горіхів.

8. А ось якщо буде падатиме невеликий дощ, то восени буде дуже багатий урожай грибів.

 

Джерело:
До списку новин