загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Піст перед Великоднем: священик розповів про головне

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найголовніший зміст посту - духовний.

Найважливіше у Страсний тиждень примиритися з ближнім, утримуватися від сварок, боротися з власними пристрастями.

Про це розповів старший викладач кафедри богослів’я та філософії Київської православної богословської академії, кандидат наук із богослів’я, диякон Православної церкви України Михайло Омельян.

Страсний тиждень: історія і традиції

Страсний тиждень носить таку назву через те, що згадуються страждання Господа нашого Ісуса Христа. Упродовж цього тижня ми за Богослужінням чутимемо всі ці моменти, які довелося перетерпіти Господу. Наприклад, якщо ми відвідаємо богослужіння Великого понеділка (дні тижня в цей час називаються Великими), то почуємо, що Церква згадує старозавітного патріарха Йосифа, якого брати продали в Єгипет. Так Церква готує людину й показує їй прообраз зрадженого Христа.

У вівторок Страсного тижня віряни говорять про те, як Ісус Христос навчав у Єрусалимському храмі, як Його називали пророком. Середа – це момент, коли Ісуса Христа хочуть віддати на страждання й смерть, говориться про те, як його готові зрадити.

Піст у Страсний тиждень

Впродовж усіх днів тижня віряни на знак того, що вони є християнами, суворо постують. Тобто очищуються як духовно, так і тілесно, адже тілесний піст завжди поєднаний з духовним. Якщо дотримуватися лише тілесного посту, то це буде називатися вже дієтою. Якби піст полягав лише в зовнішньому, то всіх моделей можна було би назвати великопосницями. Але насправді це не так, тому що зміст у духовному: примиритися з ближнім, утримуватися від сварок, боротися з власними пристрастями.

Щодо фізичного посту в Страсний тиждень, то християни практично не споживають їжі, а якщо споживають, то дуже скромну. 

“Так само вони утримуються від розваг, музики, тобто від того, що може ними володіти, від пристрасті. Таким чином людина показує, що вона – господар себе і вища за пристрасті, які є в світі. Завдяки цьому людина зможе зустріти справжню Пасху, яка є Христос”, – наголосив Михайло Омельян.

 

Джерело:
До списку новин