загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Паска з сирного тіста

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рецептів пасок є безліч, як правило, печуть дріжджову. Такий вид випічки потребує чимало часу, зусиль і чіткого дотримання процедури. Якщо хочете, щоб підготовка до Великодня була легкою і простою, пропонуємо рецепт паски з сирного тіста. 

Сама паска за цим рецептом виходить не дуже солодкою, проте її смак доповнює доволі солодка глазур, яка все збалансовує. Попри те, що в рецепті немає дріжджів паска доволі добре росте, виходить щільною, проте не збитою, смакує з чаєм, молоком чи улюбленим какао. А ще такий рецепт паски може бути чудовою альтернативою дріжджовим варіантам і стане справжньою окрасою вашого великоднього кошика.

Інгредієнти

Тісто:

150 г домашнього сиру,
75 мл молока,
60 мл олії,
1 яйце,
80 г цукру,
1 пачка ванільного цукру,
75 г родзинок або в’яленої журавлини чи інших сухофруктів,
300 г борошна,
10 г порошку для випічки. 

Для глазурі:

1/2 скл. цукру-пудри,
1 ст. л. молока.  

Приготування

Духовку розігріти до 180 градусів. Родзинки замочити в гарячій воді. В мисці змішати сир, молоко, яйце, олію, цукор і ванільний цукор до однорідності.

Відтиснути родзинки з води, додати до суміші, перемішати.

Додати до сирної маси просіяне борошно і порошок для випічки.

Замісити доволі «круте» тісто, яке не липне до рук. За потреби додати ще трішки борошна.
кулич на Пасху из творожного теста
Форму для паски, діаметром 12,5 см, змастити олією. У форму викласти тісто, розподілити його і розрівняти.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 60-70 хвилин. Готовність паски перевіряти довгою дерев’яною шпажкою, якщо паличка суха – паска готова. Якщо під час випікання паски верхівка буде сильно рум’янитися, прикрийте її фольгою. Я цього не робила, бо не було такої потреби. Готовій пасці дайте злегка охолонути, а тоді витягніть з форми і остудіть.
кулич на пасху из творожного текста пошаговый рецепт фото

Для глазурі змішайте пудру з молоком, ретельно вимішайте до потрібної консистенції. Глазур має бути достатньо густою, щоб не розтікалася.

Покрийте глазур’ю кекс, прикрасьте за бажанням, я посипала цукровими метеликами і зірочками, поставте до холодильника, щоб поливка застигла. Ось і все святкова паска готова.

Звичайно, дріжджова паска є надзвичайно пухкою і майже повітряною, тут цього ефекту не буде. Проте час витрачений на приготування цієї красуні - не більше двох годин разом із випіканням - компенсує усе.

Джерело:
До списку новин