загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Унікальний український художник-самоук став героєм фільму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

“МаГіКа-фільм” за підтримки ДержКіно України завершили виробництво документальної стрічки про самобутнього митця Івана Приходька.

Завершилось виробництво документального фільму Андрія Лисецького «Земля Івана»

Стрічка розповідає про Івана Приходька – одного з останніх народних художників України. Він самоук, живе в селі і все, що виходить з-під його пензликів чи різця – наївне та чесне мистецтво. Іван є справжнім багатієм – його світосприйняття, його внутрішній світ сповнені краси та радості. Одного дня картини Івана потрапляють на виставку в Мистецькому арсеналі – головному виставковому центрі країни. Чи проміняє він маленьку сільську хатинку на гламурне міське життя, розливи Дніпра, сади та поля – на галерейні зали й товариство арт-критиків та агентів?

Стрічку знімали майже три роки. Зйомки проходили у селі Дударків на Київщині та в Києві.

Продюсер стрічки – Геннадій Кофман. Виробництво – “МаГіКа-фільм” за підтримки ДержКіно України.

Сума державної фінансової підтримки становить 1 млн 955 тис. 550 грн. при загальній вартості виробництва – 2 млн 607 тис. 400 грн.

Читайте ще:  У Борисполі проходить виставка відомого художника-орнітолога

ДОВІДКА: Іван Васильович Приходько – майстер декоративного розпису, народної іграшки та скульптури. Заслужений майстер народної творчості України, лауреат державних премій ім. Павла Чубинського, Катерини Білокур, Петра Верни. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Учасник багатьох національних, регіональних, обласних, районних і міських виставок народного та декоративного мистецтва, етнографічних і мистецьких свят, фестивалів, ярмарків, симпозіумів. Персональні виставки митця відбулися в київських галереях і музеях у 1995, 1997, 2000, 2003, 2006, 2010 роках. У 2012 році твори Приходька виставлялися у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, а в 2013 – у Посольстві США в Києві. Його твори, сповнені високою професійною культурою виконання, розумінням глибинних народних традицій Київщини, прикрашають збірки багатьох музеїв України та закордону, а також приватні колекції, зокрема, Національного музею українського народного декоративного мистецтва, Державного музею іграшки, Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара», Національного музею народної архітектури та побуту України, Національного центру «Український дім», «Галереї» Юрія Когутяка, галереї «Світлиця» Ірини та Григорія Садових.

 

Джерело:
До списку новин