загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Актор Морган Фрімен перетворив 50 га свого ранчо на заповідник для бджіл

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Таким чином знаменитий актор хоче боротися з проблемою вимирання цих корисних комах.

Морган Фріман, актор, режисер і меценат, тепер став ще й рятівником бджіл. 81-річний актор вирішив перетворити своє ранчо в Міссісіпі розміром 50 га на бджолиний заповідник.

Фрімен зацікавився бджільництвом у 2014 році. Про своє нове хобі він розповів у програмі «Сьогодні ввечері» на одному з телеканалів.

Актор вважає, що збереження диких бджіл є ключовим питанням у екології.

«Ми навіть не розуміємо, що бджоли є основою для всього, що росте на планеті», – сказав він.

На своєму ранчо в Міссісіпі Фрімен розмістив 26 вуликів. Там він забезпечує тварин цукром і водою, допомагає висаджувати квітучі дерева і рослини – магнолію, лаванду, конюшину і т. д.

Фрімен додав, що він ніколи не одягає захисний костюм чи капелюх, і бджоли жодного разу його не вжалили. Він тільки годує їх і не збирається збирати мед чи руйнувати вулики.

Зниження кількості бджіл у останні п’ять років стало однією з ключових проблем довкілля. Це може призвести до низки екологічних і сільськогосподарських проблем, оскільки бджоли відіграють роль основних запилювачів для рослин.

Восени минулого року адміністрація Трампа відновила дозвіл на використання пестицидів, які вбивають бджіл.

Дослідження, опубліковане в журналі Science, основними факторами скорочення чисельності бджіл називає поєднання впливу паразитів, пестицидів і втрати місць проживання (розорювання степів і луків).

Вчені підрахували, що інтенсивне сільське господарство веде до скорочення комах щороку на 2,5%.

 

Джерело:
До списку новин