загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як позбутися образи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Образа - це таке почуття, за допомогою якого ми «вимагаємо» у нашого кривдника увагу, повагу, турботу, каяття і так далі. Це спосіб покарати кривдника, що б він змінив своє ставлення, розкаявся і зрозумів, що був неправий.
 
Ми ображаємося, коли вважаємо, що стосовно нас, чинять несправедливо.
 
Образа, це емоційна вирва, яка затягує. Ми знову і знову прокручуємо в голові образливу ситуацію. Образа накопичується в серці й в якийсь момент може перерости в агресію або навіть ненависть.
 
Скільки разів за життя ви пробачали? А скільки з цих образ ви повністю відпустили? «Пробачити» та «відпустити образу», це два різних поняття.
 
Пробачення відбувається швидше з ввічливості. Багатьом людям легше вдати, що вони пробачили, ніж по-справжньому і повністю відпустити свою образу.
 
Отже, 5 способів позбутися образи:
 
Перше що необхідно зробити, це визнати, що ви образилися.
Озвучивши це для самого себе, ви візьмете це почуття під свій контроль і визнаєте факт його існування.
 
Не приймайте рішень в стані образи. «Відірвіть руку від вогню».
Потрібно взяти паузу, яка «погасить» гарячі емоції й ви зможете приймати рішення більш спокійним розумом.
 
Визначте, які ваші очікування щодо окремої людини зазнали поразки
Невиправдані очікування лежать в основі образи. Опишіть ваші очікування, щодо поведінки людини до вас. Відповідай ті на питання: «Чому він/вона повинні себе вести так, як ви хочете?». Вчіться знижувати рівень своїх вимог до інших людей і ви відразу ж помітите, що кількість образ у житті зменшиться.
 
Розвивайте здатність до діалогу з приводу образи. 
Не носіть її довго в собі роблячи пригнічений вигляд, щоб кривдник сам здогадався і відчувши провину, вибачився перед вами. Цим ви створюєте собі уявну перевагу. Насправді, носячи в собі це «токсичне» почуття ви псуєте собі настрій, руйнуєте свою душевну гармонію, посилюючи злобу і мстивість.
 
Практикуйте прощення. 
Це головний рецепт проти образи. Прощаючи щиро і глибоко, відпускаючи ситуацію, ви розвантажуєте свою психіку від тягаря образи. При цьому зовсім не означає, що ви забуваєте ситуацію. Робити з неї висновки, винести уроки, відзначати свої вразливі місця, це та користь, яку ви можете отримати з цього почуття.
 
 
Джерело:
До списку новин