загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Негідна система: фахівець-інвестор оцінив пенсії по-українськи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійна система України не є гідною. Пенсійний вік уже не буде знижено, дефіцитність Пенсійного фонду щороку збільшується, середня пенсія в Україні не зростає, а межа між найвищою і найнижчою пенсіями постійно сплощується. Тому ця система потребує серйозних реформ.

Таку думку висловив координатор громадянської платформи «Нова країна» Тарас Козак.

Він заявив, що всі заяви політиків про зменшення пенсійного віку для жінок – це фальшиві надії, адже ніхто вже не зможе повернути норму, що українські жінки виходитимуть на пенсію у 55 років.

«Пенсійний вік для жінок буде 60 років. Це факт, з яким треба змиритися. Ніхто це повертати не буде, бо ми розуміємо, що є багато проблем. Зокрема дефіцитність Пенсійного фонду щороку збільшується. Незважаючи на реформу 2017-го року. Краще не стало. Нам обіцяли, що за декілька років цей дефіцит зникне, але він не зникає. Ба більше, у липні-серпні ми мали проблеми із затримкою виплати пенсій», – зауважив Тарас Козак.

Також він звернув увагу на те, що середня пенсія в Україні не зростає, а постійно падає.

«Сьогодні середня пенсія становить менше, ніж 30% від середньої зарплатні. Але навіть 40% вважається неприйнятним. Ми підписали багато документів, де обіцяли пенсію у розмірі 50% від зарплати. Та сьогодні коштів у Пенсійному фонді немає. Де їх брати – незрозуміло», – коментує експерт.

Ще одна проблема пенсійної системи України, додав Тарас Козак, – пенсії не відповідають стажу пенсіонера.

«Ті люди, які мали малу зарплатню, але працювали тривалий час, сьогодні мають дуже маленьку пенсію. Хоча віддали країні все життя. Межа між найвищою і найнижчою пенсіями постійно сплощується. Якщо ти багато працював, сплачував багато внесків, на пенсії ти будеш отримувати дуже мало.

Тому вся ця система не є гідною, вона потребує серйозних реформ, зокрема запровадження нових накопичувальних рівнів. Потрібен перегляд страхового принципу, і, можливо, введення певного нульового рівня, який не залежатиме від того, працювала людина, чи ні», – вважає координатор громадянської платформи «Нова країна». 

 

Джерело:
До списку новин