загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Заслужений економіст України звинуватив Пенсійний фонд у боротьбі з пенсіонерами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У нас відбувається боротьба Пенсійного фонду з громадянами. Люди працюють, працюють, а потім помирають, і їм не треба платити пенсію. Ось це логіка Пенсійного фонду.

Таку думку висловив заслужений економіст України Олексій Плотніков.

Він зауважив, що коефіцієнт заміщення пенсії в Україні становить 0,3%. А це означає, що громадянин, який усе життя працював, на пенсії отримає лише 30% від своєї зарплатні. За словами Олексія Плотнікова, є такі країни, де коефіцієнт заміщення пенсії становить аж 10%, і громадяни отримують пенсії більші від своєї зарплатні.

«Це правила соціальної держави, яка піклується про своїх громадян. А в нас що? Середня тривалість життя в Україні – 72 роки. Жінки у середньому живуть 76 років, а чоловіки – 67 років. То скільки людина, яка вийде на пенсію, зможе прожити? А наскільки комфортно вона зможе прожити на пенсії, якщо попрацювавши все життя отримує лише 30% від своєї заробітної плати?!» – дивується Олексій Плотніков.

Заслужений економіст вважає, що пенсійна система України не захищає пенсіонерів, а, навпаки, бореться із ними.

«Люди працюють, працюють, а потім помирають, і їм не треба платити пенсію. Ось це логіка Пенсійного фонду. Пенсійна реформа популяризується саме в такому напрямі.

Але ж насправді пенсійна реформа не вирішила питання дефіциту Пенсійного фонду, вона взагалі не вирішила питання справедливості! Ба більше, вона зруйнувала мотивацію для державних службовців. Колись вони отримували спеціальні пенсії, а зараз, щоб накопичити на пенсії, їм потрібно красти.

Тобто відбуваються такі речі, які аж ніяк не відповідають ні європейському, ні будь-якому іншому праву», – зазначив економіст Олексій Плотніков.

Нагадаємо, міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що дефіцит Пенсійного фонду планується ліквідувати протягом 7-10 років. 

 

Джерело:
До списку новин