загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гривня – слабке місце нової пенсійної реформи: на маловідому залежність вказав оглядач

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Солідарна пенсійна система не витримає всіх, тож потрібно будувати кілька рівнів пенсійного забезпечення. Проте ситуація з економікою в Україні така, що ніхто не може сказати, що буде з гривнею та її стабільністю через п’ять, десять чи 15 років.

Про це заявив економічний експерт Олег Журавльов.

Експерт, коментуючи питання щодо нарахування пенсій в Україні, звернув увагу на купівельну спроможність гривні.

«Основна велика проблема полягає в тому, що солідарна пенсійна система не витримає всіх. Кількість тих, хто працює, зменшується, «тіньова» економіка нікуди не поділася – це все залишається, відповідно, потрібно будувати кілька рівнів пенсійного забезпечення. Але ситуація в економіці така, що ніхто не може говорити, що буде з грошовою одиницею, з її стабільністю через п’ять, десять чи 15 років», – акцентував Олег Журавльов. 

Експерт, відповідаючи на запитання, чи можуть українці розраховувати на високі пенсії, а чи їм слід уже нині починати накопичувати, зауважив, що в цьому питанні розраховує лише на себе.

«Я розумію, що, можливо, буде індексація, але той рівень купівельної спроможності гривні все одно виводитиме мене на жахливий рівень цього «існування», на жаль», – зазначив він.

Заступник голови Стратегічної групи радників при Кабміні Павло Кухта додав, що в Україні пенсіонери не живуть тільки на пенсію, а мають інші доходи.

«Ми повертаємось до того, що не треба розраховувати у цьому питанні на державу, держава – це щось допоміжне. Розраховуйте на себе, на своїх дітей, на своє майбутнє… І, певним чином, це непогано, бо звільняє пенсіонерів від залежності від держави», – зазначив він.

 

Джерело:
До списку новин