загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Грецькі горіхи як бізнес

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато людей переїжджають з сіл і селищ до великих міст, щоб почати свою підприємницьку діяльність. Більшість бізнесменів вважає, що в місті відкрити свою справу набагато простіше, адже є маса варіантів і перспектив. Дуже часто в гонитві за кращим життям ми не помічаємо що у нас під носом. Варто зазначити, що неважливо, де ви проживаєте, ви або бізнесмен або найманий працівник. Людина володіє підприємницькими якостями, зможе реалізуватися як у великому місті, так і в селі, і це доведено на прикладах безлічі успішних людей.

Будь-яка людина, що живе в сільській місцевості, завжди шукає варіанти заробітку. Одні люди займаються, наприклад, вирощуванням цибулі та зелені, інші, розводять кущі смородини та малини. Практично кожен сільський житель живе за рахунок вирощеної і реалізованої домашньої продукції. Багато селян тримають велику кількість живності, займаються вирощуванням свиней, телят, птиці і т. д.

Тому в сьогоднішній публікації, поговоримо з вами про ще одну бізнес-ідею для сільської місцевості – вирощування грецьких горіхів на продаж.

Корисні властивості горіхів

Перш ніж ми будемо детально обговорювати бізнес-ідею з вирощування грецьких горіхів, варто поговорити про корисні властивості цього продукту.

Різновидів горіхів в природі існує близько 40 сортів. Найпопулярнішими з них є грецькі, кедрові горіхи, арахіс, мигдаль, фісташки, кешью. Горіх – це джерело корисних вітамінів і мінералів, які так необхідні людському організму. Даний продукт рекомендується вживати як дітям, так і дорослим. У плодах горіха містяться макро- і мікроелементи, білки і вуглеводи. Горіхи підвищують мозкову активність, їх використовують як профілактику багатьох захворювань, таких як атеросклероз. Незважаючи навіть на високу вартість, вони користуються незмінним попитом, з цього можна зробити висновок, що бізнес на вирощуванні горіхів – це цілком рентабельна справа.

Плюси і мінуси горіхового бізнесу

Кожен підприємець, перш ніж приступити до реалізації бізнес-ідеї спочатку детально вивчає рентабельність проекту (попит на продукцію, конкуренцію, можливість збуту готової продукції).

Переваги бізнесу

  1. -  Невеликі фінансові вкладення. Для починаючого підприємця фінансова сторона реалізації ідеї має важливе значення. Бізнес на вирощуванні грецьких горіхів сміливо можна віднести до категорії з невеликими вкладеннями. Основними фінансовими витратами буде оренда землі для горіхового саду і придбання саджанців. Багато сільських жителів вже мають у власності земельну ділянку, залишається придбати лише посадковий матеріал, який коштує порівняно недорого. Не рекомендую вам вирощувати дикий сорт грецьких горіхів, його, як правило, складніше реалізувати і за ціною такі плоди значно дешевше, адже поступаються якістю;
  2. -  Нескладний догляд за рослинами. Горіхи – це невибаглива рослина, дерева особливо не бояться шкідників, стійкі до холодних зим і весен, добре плодоносять і швидко ростуть. Вже через 4-5 років ви отримаєте перші плоди;
  3. -  Зручне зберігання врожаю. Горіхи можна зберігати протягом усього року і реалізувати в міру можливості. Головне, дотримуватися умов зберігання (висушити, помістити в сухе приміщення, захистити від гризунів);
  4. -  Невелика конкуренція. Дана сфера діяльності не відрізняється великою конкуренцією, тому є сенс закріпитися в поки ще вільній і перспективній ніші;
  5. -  Великий попит на продукцію. Горіхи користуються великою популярністю, тому проблем з їх реалізацією у вас не виникне. Ви можете поставляти продукцію на кондитерські фабрики, укласти договори з медичними установами або реалізувати товар через посередників.Бізнес на грецьких горіхах

Недоліки бізнесу

  • -  Фінансова сторона питання. Навіть незважаючи на мінімальні фінансові витрати, все ж не кожна людина зможе знайти гроші для старту. Але на мій погляд, це несуттєвий мінус, адже при бажанні завжди можна знайти відсутню суму грошей для відкриття своєї справи;
  • -  Довга окупність. Термін окупності горіхового бізнесу досить тривалий. Доведеться чекати близько 4-5 років, перш ніж ви отримаєте перші плоди з молодого дерева, а солідний урожай буде лише через 10 років після посадки саджанців. Погодьтеся, стільки чекати готовий не кожен. Але цей час можна витратити з користю, наприклад, зайнятися вирощуванням огірків чи помідорів, які за один сезон, при гарній врожайності, здатні окупити всі витрати і принести вам прибуток. Необхідність наявності складу для зберігання горіхів, а також автомобіля для доставки товару в місце реалізації. Але і тут можна знайти вихід. Навіть якщо у вас і немає автомобіля, можна домовитися з замовником про те, щоб він самостійно забрав продукцію.
  • -  Розібравшись з перевагами і недоліками бізнесу, можна зробити висновок про те, що вирощування горіхів – це перспективна ідея заробітку.

З чого почати бізнес на грецьких горіхах?

Дуже важливо правильно розставити пріоритети. Для цього необхідно скласти докладний бізнес-план, який забезпечить вам хороший остаточний результат, тобто, високу врожайність і більший прибуток від реалізації горіхів.

Оренда землі

Для того щоб зайнятися бізнесом по вирощуванню горіхів необхідно орендувати велику ділянку землі. Варто розуміти, що дерева висмоктують із землі всі корисні властивості, тому на даній площі не будуть рости овочеві культури. Для горіхового саду вам знадобиться велика територія, не менше 50 соток.

Відповідну земельну ділянку можна орендувати. Але, як правило, у кожного сільського жителя є у власності підходяща площа для вирощування дерев. Тим більше що горіхи невибагливі рослини, їм не потрібно створювати особливі умови.

Купівля саджанців

У багатьох людей біля будинку росте грецький горіх. Але як правило, це дикий вид, який не відрізняється високою врожайністю, його плоди не реалізують, а вирощуються для себе. У разі організації бізнесу, потрібно особливу увагу приділити якості посадкового матеріалу, тут вже необхідно придбати елітні саджанці, які в подальшому забезпечать вам високу врожайність і плодючість.

Догляд за молодими саджанцями горіха

Найголовніше, це щоб посадковий матеріал взявся. Для цього, землю необхідно удобрити. Після того як молодий саджанець міцно закріпився в грунті, доглядати за ними практично не потрібно, це потужне дерево не боїться шкідників і перепадів температури. Тому можете не переживати за рослину.

Прибуток горіхового бізнесу

Найважливішим етапом в будь-якій сфері діяльності є момент одержання прибутку. Але перш ніж ми розповімо вам про те, скільки коштує грецьких горіх, необхідно поговорити про канали збуту готової продукції.

Отже, ви, нарешті, дочекалися плодів, зібрали урожай, тепер гостро постає питання з реалізацією готової продукції.

Канали збуту

  1. -  Кондитерські фабрики. Ви можете укласти договори на поставку горіхів з місцевою кондитерською або пекарнею. У виробництві тортів, печива, булочок, часто використовуються горіхи, тому цілком реально знайти замовника серед даних підприємств;
  2. -  Медицина. Як вже зазначалося вище, горіхи використовуються при виготовленні бадів, кремів, лосьйонів і іншої косметичної і лікарської продукції. Спробуйте знайти канал реалізації серед місцевих фармацевтичних компаній, така співпраця може бути дуже прибутковою.
  3. -  Пункти прийому. У кожному великому і середньому місті існують пункти прийому горіхів, які потім, найчастіше поставляються за кордон. Як правило, там приймають вже очищені від шкаралупи горіхи. Тому вам доведеться найняти кілька людей для очищення плодів від шкаралупи.

Так, скільки ж можна заробити на реалізації грецьких горіхів?

Все, природно, залежить від площі саду. В середньому на 1 гектарі може вільно розміститися близько 200 дерев. З одного молодого горіха можна зібрати за сезон приблизно 17-20 кг плодів. Ціна за один кілограм очищених горіхів значно вище, ніж за плоди зі шкаралупою. Орієнтовна вартість очищеного кілограма горіхів 4-5 доларів, але може бути і вище, залежно від сорту.

Таким чином, можна зробити висновок про те, що бізнес на горіхах – це вигідна і перспективна ідея заробітку з мінімальними фінансовими вкладеннями. 

 

Джерело:
До списку новин