загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Майстер різьблення на яєчній шкаралупі представив винаходи, які не мають аналогів у світі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Анатолій Бойко – художник, майстер різьблення на яєчній шкаралупі. Він є творцем абсолютно нового й дивовижного мистецтва. Яєчна шкаралупа у його руках перетворюється на неймовірні, чарівні та прекрасні витвори.

“Мені хочеться робити те, чого ще ніхто не робив, мені хочеться дивувати людей. Я вирішив знайти свій стиль у писанкарстві. У своїх роботах я застосовую до 17 художніх технік і на цьому зупинятися не збираюся. Охоплюю якомога більше різних напрямів. Використовую все, що придумано в Україні, й на основі цього комбіную дві-три техніки”, – розповідає Бойко.

У майстра є три власних винаходи, аналогів яких немає у всьому світі. Анатолій став захоплюватися улюбленою справою після того, як в гостях у свого друга побачив копію яйця Фаберже з Ермітажу.

“Знайомий запитав, чи під силу мені зробити щось подібне. Мені це так запам’яталося, що я вирішив у будь-який спосіб це повторити. Але зробити трохи не так, як Фаберже”, – згадує майстер.

Він зізнається, що перші спроби були невдалими, але вже 10 років він удосконалює власну техніку.

“Я зупинився саме на цьому виді мистецтва. Зрозумів – це моє. Але не забуваю й про інші види діяльності, адже один і той же набридає з часом. Попрацювавши місяць зі шкаралупою, можу почати займатися живописом або холодною ковкою по металу, або чимось іншим”, – відзначає Бойко.

Майстер стверджує, що ніколи не робить ескізи для своїх робіт, виношуючи ідеї в голові. Він повинен відчувати натхнення. Усі візерунки автор також придумує сам.

Бойко використовує різні яйця – від перепелиних до страусиних.

“Страусина шкаралупа буває двох видів – страуса ему й страуса нанду. В ему – специфічна шкаралупа, з нею важко працювати, а в нанду – міцна. Там є, де розігнатися. Її перевага в тому, що можна показати рельєф. Найделікатніша справа, яка залежить від душевного стану, це робота з перепелиними яйцями”, – говорить він.

Анатолій вважає, що не буває ідеальних майстрів.

“Будь-яка людина може помилитися, таке часто трапляється. Але є інтуїція. Я відчуваю роботу на енергетичному рівні”, – наголошує автор.

Художник зазначає, що для нього все його творіння однаково дорогі.

“Якщо запитати у матері, яка дитина у неї найулюбленіша, вона скаже, що любить усіх. Так само і я. Це мої діти – кожен зі своїм характером”, – додає Бойко і зізнається, що робить свої роботи спонтанно.

Майстер упевнений, що досяг то, чого хотів у житті. Тепер він прагне поділитисясвоїми знаннями.

“Я чекаю людину, яка захоплюється цим видом мистецтва, як одного разу я. Треба, щоб це стало метою його життя”, – підсумував Анатолій Бойко.

 

Джерело:
До списку новин