загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Припинення виплати пенсії переселенцям: суд прийняв важливе рішення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Суд визнав протиправними дії Пенсійного фонду.

Закарпатський окружний адміністративний суд задовольнив позов пенсіонера, яким визнав дії Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області щодо невиплати громадянину пенсії протиправними та зобов’язав управління Пенсійного фонду виплатити пенсію за неоплачені періоди. Про це передає прес-служба суду.

Позивач, який має статус внутрішньо переміщеної особи з 2015 року, звернувся до суду після того, як Ужгородське об’єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області відмовило йому у поновленні виплати пенсії з підстав недійсності довідки внутрішньо переміщеної особи, не заперечуючи при цьому його право на отримання пенсії, посилаючись на постанови Кабінету міністрів України.

Розглядаючи справу, суд зазначив, що Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» не передбачено такої підстави припинення або призупинення виплати пенсії, як закінчення строку дії довідки про облік внутрішньо переміщеної особи. Також судом встановлено, що прийняте відповідачем рішення про припинення виплати позивачу пенсії не містить зазначення підстав для такого  припинення, а лише посилається на постанови Кабінету міністрів України (№№509, 637 від 2014 року та №365 від 2016 року).

Однак, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», припинення виплати пенсії можливе лише за умови прийняття пенсійним органом відповідного рішення з підстав, визначених ст. 49 цього Закону, перелік яких є вичерпним.

Також суд вважає, що аргументи відповідача щодо повноважень Кабінету міністрів України з вжиття заходів стосовно забезпечення прав, свобод людини і громадянина та проведення політики у сфері соціального захисту є безпідставними, оскільки Кабінет міністрів України є органом, який забезпечує проведення державної політики у соціальній сфері. Нормативно-правові акти Кабінету міністрів України є підзаконними, тому не можуть обмежувати права громадян, які встановлені законами.

З текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №0740/834/18.

 

Джерело:
До списку новин