загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Робота за скороченим робочим тижнем: як розрахувати пільговий стаж?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як обчислюється пільговий стаж працівників на підприємстві зі шкідливими умовами праці, якщо таке підприємство працює за скороченим робочим тижнем?

До пільгового стажу, що дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, зараховуються періоди роботи, коли особа була зайнята на роботах у шкідливих умовах протягом повного робочого дня.

Повним робочим днем уважається виконання робіт в умовах, передбачених Списками №1 і №2, не менше 80% робочого часу, установленого для працівників цього виробництва, професії чи посади з урахуванням підготовчих, допоміжних, поточних ремонтних робіт, пов’язаних з виконанням своїх трудових обов’язків.

У разі неритмічної роботи підприємства чи організації підрахунок пільгового стажу здійснюється в такому порядку: загальна кількість днів, протягом яких працівник повний робочий день був зайнятий на роботах із шкідливими умовами праці, ділиться на 25,4 – при шестиденному робочому тижні і на 21,2 – при п’ятиденному робочому тижні.

У такому самому порядку обчислюється пільговий стаж працівників спеціалізованих підприємств і організацій (ремонтних, ремонтно-будівельних, монтажних тощо), зайнятих повний робочий день на роботах із шкідливими умовами праці безпосередньо у виробничих структурних підрозділах інших підприємств та організацій за професіями та на посадах, передбачених Списками №1 і №2 (п. 7 Порядку №383).

Галина Мастюгіна,
заступник директора Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України

 

Джерело:
До списку новин