загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українців все частіше обманюють з покупками в мережі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Експерт розповів, як убезпечити себе під час інтернет-шопінгу.

З кожним роком покупки в інтернеті стають дедалі популярнішими, але купуючи речі в інтернеті українці ризикують отримати "кота в мішку", гроші за який можуть і не повернути. У Союзі споживачів України відзначають, що кожен третій покупець незадоволений товарами з мережі. Розповімо про труднощі віртуального шопінгу.

Ольга Решетнікова – мати двох маленьких доньок, які вимагають уваги 24 години на добу. Тому покупки жінка робить в інтернеті. Нещодавно Ольга купила шорти і відразу ж захотіла повернути їх продавцеві.

"Коли замовляю, я обов'язково у продавця уточнюю: "Скажіть мені, будь ласка, велосипедки непрозорі?" Вона каже: "Ні, не прозорі". Приїхали велосипедки, я їх наділа, а вони – прозорі. Мене обдурили, і магазин відмовляється визнавати свою вину", – скаржиться Ольга.

Ніяких чеків або квитанцій на цей товар магазин не надав. Новости "Сьогодні" зателефонували в інтернет-компанію, де пообіцяли залагодити ситуацію.

"Якщо придбана річ в належному зовнішньому вигляді, звичайно, у нас є повернення. У вас невірна інформація", – сказала представниця інтернет-магазину Марина.

Директор Асоціації союзу споживачів Олег Цільвік зазначає: останнім часом покупці все частіше скаржаться, що не можуть повернути товар, куплений в інтернеті навіть у всесвітньо відомих компаній. Найчастіше це стосується мобільних телефонів і аксесуарів до них.

"Вимагайте товарний чек. І щоб це був продаж не від фізичної особи, а продаж як мінімум від ФОПу (фізособи-підприємця, ФОП. – Ред.), тому що закон про захист прав споживачів поширюється виключно на товарні угоди, де є документ, що підтверджує угоду", – попереджає Цільвік.

Експерт також радить перед покупкою перевіряти відгуки про магазин. При цьому попереджає: якщо відгуки виключно позитивні, вони явно проплачені.

 

Джерело:
До списку новин