загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шедеври з непотребу: хто купує перероблений брухт за $2000

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У своєму гаражі Сергій Демченко з Білозерки розташував власну майстерню, де створює чудернацькі вироби у стилі стимпанк.

Із старих запчастин він майструє скульптури гітари, рибини, яка клацає щелепою, та американського футболіста, який вертить головою. Це далеко не всі вироби Сергія. В Україні багато любителів стимпанку вже замовили у свої кафе креативних персонажів. Та навіть київська поліція поставила на варті управління металеву собаку з рук білозерського майстра. 

Сергій Демченко

За освітою художник-оформлювач та зварювальник. Ще з дитинства подобалось щось робити з металу.  10 років тому почав робити скульптури із старих запчастин у стилі стимпанк.

Як почав

Створювати фігури із металу я почав ще 10 років тому. Тоді у мене померла перша дружина від хвороби. Щоб якось відволіктись я зайнявся творчістю, а згодом це переросло і у прибуток. У той час мені запропонували зробити скульптуру музиканта-саксофоніста. Я подумав, чому б ні?

Я взагалі не знав, що люди займаються такими виробами професійно. З запчастин автомобіля і мотоцикла, які завалялись в моєму гаражі, змайстрував першу роботу. Потім люди бачили і почали замовляти такі вироби. 

Біля залізничного вокзалу у Херсоні стоїть гітарист. То теж мій. Робив і барабанщика, і півня, і коника-стрибунця, і ворону. 

Від непотребу до виробів за $2000

Всі свої роботи я створюю з металу. Десь у груді старих автозапчастин знайдуться деталі, які впишуться у мої скульптури. Все беру на автостанціях, які викидають старі запчастини. Там працюють мої друзі, тому купую за символічну ціну. 

А також я їжджу на пункти прийому металобрухту і там, серед купи запчастин, знаходжу потрібні деталі. Це обходиться мені приблизно в 10 гривень за кілограм, залежно від ціни здачі. 

Після обробки та роботи на зварювальному апараті складаю якісь фігури, як пазл з десяток частин.

Готові вироби я продаю в середньому за $2000. Так, українці купують металеві скульптури за такі гроші. 

Всі роботи створюю без ескізів. Я анатомічно розумію пропорції і зварюю одразу. Тому що деталі бувають різними, ніколи не вгадаєш.

“Моїх роботів розкуповують кав’ярні”

Найбільше мені подобається робити механічні вироби. Наприклад, якось змайстрував рибу, у якої рухається хвіст з плавником та клацає щелепа. Вона працює від датчика руху. Тобто людина підходить – і риба починає рухатись.

Одна з найулюбленіших робіт – це американський футболіст-трансформер. У нього встроєний моторчик з редуктором автомобіля. Працює від 12 вольт через трансформатор. Робот також має датчик руху, хитає головою, у нього світяться очі, а на голові знаходиться фарошукач. 

Ця скульптура, яка заввишки 2,3 метрів,  красується в одному з кафе. Я продав її також за $2000, хоча коштує такий виріб дорожче. Але я створював його з задоволенням, а без замовника було б складно зробити. 

Загалом купують власники кафешок. За кордон не відправляю, тому що скульптури важкі, і переслати дуже складно і дорого.

Металевий поліцейський собака

Нещодавно я робив одне цікаве замовлення – металевого собаку для головного управління поліції в Києві. 

Правоохоронці хотіли створити арт-об’єкт, який  символізує поліцейського з собакою, які захищають користувачів нового інформаційного терміналу. Створенням такої фігури займалась студія «IDEA fix».

Директор цього креативного агентства знала мене і мої роботи давно. І запропонувала зробити собаку. А поліцейського створював інший майстер. 

На розробку витратив десь два тижні. Ми вирішили зробити вівчарку, як символ поліції. Коли працював над фігурою, то часто заглядав у сусідський двір і дивився на їхнього собаку, щоб зрозуміти точні пропорції розташування вух, носа, очей. В інтернеті подивитись це одне, а наочно – інша справа.

“Я не працюю, як на заводі”

На створення однієї скульптури йде десь місяць-півтора. Але я не можу точно сказати, бо не працюю по вісім годин, як на заводі. У мене сім’я (одружився вдруге) і їм також потрібно приділяти багато часу. А ще ми з дружиною займаємось спільним бізнесом. 

Тому, коли є час –  роблю фігури. Сьогодні можу працювати пару годин, завтра взагалі не прийти, або працювати цілий день. Зварювальний апарат, турбіни, болгарки – це все є у мене. Заходиш, робиш і отримуєш від цього задоволення. Потрібен лише гараж, час, бажання і розуміюча дружина. 

 

Джерело:
До списку новин