загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Естетику дерева в інтер’єрі дарує інженер-фізик і колишній військовий

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
З фактурного дерева чоловік виготовляє календарі, світильники, підставки та навіть чохли для планшетів.

Олександр Никитенко зараз перебуває на заслуженій пенсії і саме у «період свободи» він сам для себе зробив несподіване відкриття, що не лише може виготовляти красиві речі з дерева, але й що така робота дає йому неабияке задоволення. Наразі пана Олександра можна побачити з його виробами на ярмарках народних умільців, але чернівчанин мріє, щоб нинішнє хобі у майбутньому стало невеличким бізнесом.

 Олександре, розкажіть, будь ласка, про себе та свою родину?

– Я колишній військовий. Майже 30 років працював на державній службі. Торік вийшов на пенсію. Щодо моєї родини, то я з сім’ї військових. Батько та дід також були військовими, а мама – перекладачем з англійської мови.

«Про обробку дерева знав тільки зі шкільних уроків праці»

– Яким був шлях від навчання до першого виробу з дерева?

– Шлях до моєї першої роботи був, напевно, складним. Оскільки про обробку дерева знав тільки зі шкільних уроків праці. Але мені завжди подобалась фактура дерева, її приємна гладкість на дотик і тепло, на відміну від металу.

– Як вирішили стати майстром?

– Як вирішив взятися за обробку дерева? Спершу майстрував якісь нескладні речі для домашнього побуту. Коли зрозумів, що ця робота приємна для мене, почав пробувати виготовляти складніші вироби. Довелося придбати необхідне обладнання, як з ним працювати – дивився і навчався в Інтернеті. Оскільки я за фахом інженер-фізик, то особливих проблем з цим не виникало. До речі, мій батько теж полюбляє майструвати. Він виготовляє модельні копії вітрильників. Можливо, це теж було якоюсь причиною чи поштовхом до мого хобі. Загалом, майстром себе не вважаю, адже розумію, що багато чого ще треба навчитися.

– На початках у всіх трапляються помилки?..

– Кожну свою роботу спершу я намагаюсь детально продумати, щоб не зіпсувати заготовку. Але трапляється усіляке і лише з набутим досвідом знаєш, як діяти, щоб тебе оминали невдачі.

– Коли з’являється найбільше ідей, звідки черпаєте натхнення?

– Ідеї, в основному, беру з Інтернеті, правда, намагаюсь у кожний виріб внести щось своє. Також інтересні ідеї підкидає сім’я, друзі. Вони допомагають з комп’ютерними програмами, які я використовую в роботі.

«Перші критики – це дружина і донька»

– Скільки часу зазвичай проводите у майстерні, чи допомагає дружина і дитина у втіленні задумів?

– Перші критики – це дружина і донька. Кожну нову роботу вони прискіпливо оглядають й оголошують свій висновок. В майстерні проводжу доволі багато часу, бо за цікавою роботою час біжить непомітно. Іноді можу «засидітися» до пізнього вечора.

– Можете назвати свою теперішню справу бізнесом?

– Це заняття є моїм хобі і я намагаюсь зробити з нього невеличкий бізнес. Поки що він на стадії розвитку.

– Які життєві поради можете дати молоді?

– Мабуть, прості – знайти справу, яка б давала і задоволення, і дохід, поставити перед собою ціль та йти до неї, не опускаючи рук при можливих невдачах, незважаючи на складнощі.

Ольга ШУПЕНЯ

 

Джерело:
До списку новин