загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пиріг-торт «Прекмурська гібаніца»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Побалуйте рідних на вихідних розкішним сербським пирогом “Гібаніца”! У розрізі він нагадує торт, у якому чергуються коржі із маковою, сирною і горіховою начинкою. А насправді все печеться за раз!

Інгредієнти:

Тісто №1: 250 г борошна, 80 г масла, 1 яйце, 3 ст. ложки вершків (10%), 1 ч. ложка цукру, дрібка солі.

Тісто № 2: 300 г борошна, 150 мл води, дрібка солі, 2 ст. ложки олії.

Макова начинка: 200 г маку, по 100 г цукру і молока.

Сирна начинка: 500 г сиру, 1 яйце, 6 ст. ложок цукру, 3 ст. ложки густої сметани, 1 ст. ложка родзинок, 50 мл коньяку, ванілін.

Горіхова начинка: 150 г горіхів, 4 ст. ложки цукру.

Яблучна начинка: 4 яблука, 2 ст. ложки цукру, сік і цедра 0,5 лимона, 1 ч. ложка кориці.

А також масло для змащування форми і тіста.

Приготування

  • Тісто №1 (пісочне): у миску просіяти борошно, додати нарізане шматочками холодне масло, посікти ножем, швидко розтерти руками на дрібні крихти. Додати решту інгредієнтів (теж холодних). Швидко замісити тісто, покласти в холодильник.
  • Тісто №2 (прісне) замісити і відкласти на 1 годину.
  • Макова начинка: мак змолоти, залити киплячим молоком, всипати цукор, перемішати.
  • Сирна начинка: родзинки ошпарити окропом, залити на 30 хвилин коньяком. Сир перемолоти, додати збите яйце, цукор, сметану, ванілін і родзинки.
  • Горіхова начинка: обсмажені на сухій сковороді горіхи подрібнити і змішати з цукром. Яблучна начинка: очищені від шкірки яблука крупно натерти, збризнути лимонним соком, додати цукор, корицю, цедру, перемішати.
  • Форму діаметром 26 см змастити маслом. Тісто №1 розкачати тонким пластом, викласти на дно і сформувати високі бортики. Дно наколоти виделкою. Тісто №2 розділити на 8 частин, кожну розкачати майже прозорими колами діаметром 26 см.
  • На пісочне тісто викладати шарами: 0,5 начинки з маку, коло тіста № 2 (змастити розтопленим маслом), 0,5 сирної начинки, коло тіста (масло), 0,5 горіхової начинки, коло тіста (масло), 0,5 яблучної начинки, коло тіста (масло). Усі шари ще раз повторити, верхній шар тіста змастити маслом.
  • Можна викладати по одному шару кожної начинки, а між ними тісто, змащене маслом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.

 

Джерело:
До списку новин