загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія в Україні: який порядок проведення перерахунків виплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Який існує порядок проведення перерахунків пенсії Україні і що повинні враховувати українські пенсіонери?

За даними Пенсійного фонду України (ПФУ), одне з найпопулярніших питань, які задають пенсіонери в контакт-центрі фонду - це «який порядок проведення перерахунків пенсії»?

Законом передбачена послуга перерахунку пенсії (Закон України від 09.07.2003 р № 1058-IV «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»).

Отримання цієї послуги можливо в таких випадках:

•  у разі поновлення виплати пенсії;
•  якщо громадянин України планує переїхати за кордон на постійне місце проживання;
•  виплати частини пенсії на непрацездатних членів сім'ї особи, яка перебуває на повному утриманні України.
•  виплати пенсії за домовленістю, на строк не більше одного року (через кожен рік такої домовленості).

Перерахунок працюючим пенсіонерам проводять не менше ніж з 24 місяців (рівно два роки) страхового стажу після призначення або попереднього перерахунку пенсії. Перерахунок виплат проводиться з такої зарплати, з якої була обчислена пенсія.

Процедура проведення перерахунку пенсії

У першу чергу, пенсіонер або ж його законний представник повинен подати заяву на перерахунок пенсії за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії.

Заяву про перерахунок пенсії можна подати в електронному вигляді через Портал електронних послуг ПФУ.

Якщо пенсіонер звернувся до 15 числа кожного місяця, то перерахунок проведуть з першого числа місяця, коли було подано заяву. Тим же хто «не встиг» до 15 числа, перерахують вже з першого числа наступного місяця.

Перерахунок проводиться безкоштовно всім громадянам, які звернулися з цим проханням.

Законодавчі нюанси

Пенсії призначаються громадянам, які проживають лише на підконтрольній Україні території. Єдиний виняток становлять окремі райони Донецької і Луганської області. Однак жителі цих районів можуть отримувати пенсію тільки на контрольованій України території.

Також на перерахунок виплат не зможуть розраховувати люди, які отримують пенсію за вислугу років, якщо одержувачі цих пенсій не досягли віку, встановленого законом (ст. 26 Закону України Про пенсійне страхування).

До них зараховують: педагогів, медпрацівників, працівників авіації, а також інших представників професій, які призводять до втрати працездатності до досягнення пенсійного віку.

 

Джерело:
До списку новин