загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні відзначають День державного прапора

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні 23 серпня відзначають День державного прапора. Це свято встановив своїм указом у 2004 році президент Леонід Кучма.

За офіційною версією, 23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий прапор у сесійний зал Верховної Ради. Освячення прапора провів священик УАПЦ Петро Бойко. Якраз до цієї події і прив’язаний указ президента України Леоніда Кучми «Про День Державного Прапора України» № 987/2004. Наступного дня, 24 серпня 1991 року, Україна проголосила незалежність.

У 2009 році президент України Віктор Ющенко вніс зміни в указ Кучми, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій країні.

Слід зауважити, що до 2004 року День прапора відзначали тільки в Києві. Припадало свято на 24 липня, оскільки в цей день в 1990 році український прапор підняли над будівлею столичної адміністрації.

23 серпня о 9:00 на Софійській площі в Києві президент України Володимир Зеленський візьме участь у церемонії урочистого підняття Державного прапора України.

Правильна назва прапора України

Згідно з Конституцією, державний прапор України є стягом «iз двох рiвновеликих горизонтальних смуг синього i жовтого кольорiв».

Варіантів та ідей, як правильно називати український прапор, безліч. Хтось називає прапор "жовто-блакитним", хтось - "жовто-синім", треті пропонують "перевернути" прапор.

За інформацією доктора історичних наук Андрія Гречила, перший законодавчий акт, який врегулював порядок кольорів на прапорі як синьо-жовтий, було прийнято 27 (14 за старим стилем) січня 1918 р. Під час дискусій про державні символи України в 1989–1991 рр. прапор також визначався як синьо-жовтий. Єдиною альтернативою для нього, яку відстоювали депутати-комуністи, була радянська символіка – червоно-блакитний прапор УРСР, або триколор з червоною смугою.

І все ж, згідно із законами геральдики, є правило, за яким кольори прапора зчитуються з герба, починаючи з гербової фігури і закінчуючи полем. Простіше кажучи, як правило, кольори читаються "зверху вниз".

У цьому місці повертаємося до офіційного опису прапора в постанові Верховної Ради 28 січня 1992 року. Там фігурують синій і жовтий кольори. Тобто український прапор повинен читатися як "синьо-жовтий". Хоча, звичайно, суперечок з цього приводу досі достатньо.

 

Джерело:
До списку новин