загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Діти війни»: що передбачено і чого не отримують

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тамара Мозгова з селища Старий Мерчик Валківського району запитує, які пільги є у «дітей війни» і чи повинен виплачувати Пенсійний фонд гроші цій категорії українських громадян.

Українці у віці від 73 років (не молодше 1945 року народження) можуть менше платити за комуналку. Їм, як «дітям війни», передбачена знижка 25% в разі неоформлення субсидії.

Як прокоментував ситуацію харківський юрист Іван Кузнецов, розмір пільги і умови отримання знижки на оплату ЖКП для «дітей війни» прописані в Законі України «Про соціальний захист дітей війни» №2195-15 в редакції від 20 січня 2018 року. Там визначено, що в цю категорію потрапляє той громадянин України, якому на момент закінчення Другої світової війни 2 вересня 1945 року, було менше 18-ти років.

У ст. 5 цього закону прописано право «дітей війни» отримати пільгу в 25% на користування комунальними послугами. При цьому враховується розмір середньомісячного сукупного доходу на одну особу за попередні 6 місяців. Закон дозволяє «дітям війни» вибрати розмір пільги, якщо споживач має право оформити знижку за нормами законів «Про соціальний захист дітей війни» або «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (на них теж поширюється це правило, але у них пільга 50 %). Знижка на оплату ЖКП учасникам бойових дій (75%) не залежить від середнього доходу сім'ї. 

Крім того, вони мають право на першочергове виділення земельних ділянок, надбавку до пенсії. Діти війни, які є особами з інвалідністю, мають право на стаціонарну медичну допомогу в госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних закладах охорони здоров'я (госпіталях). Госпіталізація проводиться при відповідних показаннях та наявності вільних місць.

«Дітям війни», як зазначено в законі, до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, яка виплачується замість пенсії, має виплачуватися підвищення в порядку і розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України. Але Кабмін дане питання ігнорує не перший рік. Доплати до пенсії отримували лише ті громадяни, які звернулися до суду і отримали на руки рішення суду до 1 січня 2013 року. Ніякі виплати даній категорії громадян, ніякі надбавки до пенсії на 2019 рік у державному бюджеті не заплановані.

 

Джерело:
До списку новин