загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд змінив постанову про виплату пенсій переселенцям. Це може ускладнити отримання виплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка вносить зміни до порядку виплати пенсій переселенцям та людям, які проживають на тимчасово окупованій частині Донбасу.

Відповідну постанову опублікували на сайті уряду. Її схвалили під час засідання 21 серпня.

Зазначається, що в новій постанові міститься норма, яка визначає, що виплата пенсій переселенцям має відбуватися у порядку, який затверджує Пенсійний фонд. Однак наразі цей порядок ще не затверджено.

«Під час звернення внутрішньо переміщеної особи із заявою про призначення, відновлення чи продовження виплати пенсії та документом, що посвідчує особу, територіальні органи Пенсійного фонду України ідентифікують особу заявника, фіксують місце і час її звернення, порівнюють отримані дані з даними, що обробляються в базах даних Пенсійного фонду України, з урахуванням даних Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб у порядку, який затверджується Пенсійним фондом України за погодженням з Мінсоцполітики», — йдеться у постанові уряду.

Волонтери організації «ДонбасSOS» зазначають, що така постанова уряду може призвести до того, що пенсіонери-переселенці не зможуть оформити пенсії у відділеннях Пенсійного фонду, адже найближчим часом, через формування нового уряду, порядок виплати пенсій переселенцям затверджено не буде.

Раніше повідомлялось, що борг з виплати пенсій переселенцям наразі складає понад 600 мільйонів гривень.

Нагадаємо, згідно зі звітом Національної моніторингової системи щодо соціально-економічних характеристик внутрішньо переміщених осіб, в Україні 39% переселенців вистачає коштів тільки на харчування, а 12% змушені заощаджувати навіть на продуктах.

 

Джерело:
До списку новин