загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Зеленського запропонували нову пенсійну реформу: що зміниться

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Які зміни планується впровадити в сфері пенсійного забезпечення.

Проблема пенсійного забезпечення є одним з важливих і болючих питань для українців.

Експерт з соціальних питань Галина Третьякова, що пройшла до Верховної Ради за списками партії “Слуга народу”, розповіла про основні проблеми пенсійного питання і про те, які законодавчі зміни у зв’язку з цим будуть ініційовані.

В першу чергу нова влада має намір запустити другий рівень пенсійного забезпечення. Накопичувальний (другий) рівень пенсійної системи – це обов’язкові платежі із зарплат на свій особистий рахунок, з якого кошти можна буде отримати при досягненні певного віку або при певних обставинах.

Також можливий і третій вид пенсійного страхування – добровільний.

За словами Третьякової, будуть стимулюватися заощадження громадян і в третьому рівні пенсійного забезпечення. Це без державного накопичувального фонду, не залучаючи до цього державу.

Також буде створена “чітка і зрозуміла” система державного контролю за фінансовими установами, які будуть займатися пенсійним страхуванням і накопиченнями, додала Третьякова.

В перспективі гроші недержавних пенсійних фондів планується змусити працювати на фондовому ринку.

Крім цих нових видів пенсійного страхування, майбутніх пенсіонерів можуть чекати й інші нововведення. Головне з них – добровільний вихід на пенсію. Наприклад, при досягненні людиною 70-річного віку, його не мають права звільнити з роботи з причини того, що він досяг пенсійного віку.

“Людина має йти на пенсію, коли вона цього сама захоче”, – зазначила Галина Третьякова.

Таке нововведення буде розраховано на людей, які навіть в похилому віці повні здоров’я й сил і хочуть, як і раніше, приносити користь суспільству. Або, навпаки, не хочуть задовольнятися мізерною пенсією.

А ось для тих, хто вже не може або не хоче працювати, хоча і не досяг пенсійного віку, будуть запропоновані інші нововведення. Так наприклад, добровільний вибір пенсійного віку. Це означає, що людина зможе піти на пенсію і в 55 років, і в 70. Однак форми соціального забезпечення в різних випадках будуть, звичайно, різними.

Також можливий і альтернативний варіант, який хочуть запропонувати людям передпенсійного або пенсійного віку, – поступовий вихід на пенсію.

“Людина зможе працювати вже не 40 годин на тиждень, а 30 або 20, заміщаючи пенсією частину недоотриманого трудового доходу”, – пояснила Галина Третьякова.

 

Джерело:
До списку новин