загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Народити в 50, сісти на шпагат у 93: львівські бабусі, які не захотіли жити, як усі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні розкажемо про неординарних бабусь Львова і області, які на старості років збурили мережу яскравими вчинками.

Біжіть, бабці, біжіть

61-річна Ольга Стадник і 69-річна Лариса Лабарткава – львівські бабусі, які кожен день починають з бігу і закінчують його ним же. Їх не зустріти на лавочці біля під’зду за обговоренням довжини спіднички школярки з сусіднього будинку, чи в черзі за ліками в аптеку, чи за дискусією на тему нікчемності влади у львівському трамваї…

Бабуся Оля на чемпіонаті України з 48-годинного бігу посіла перше місце серед жінок віком 60+ і встановила новий рекорд України у цій категорії.

На чемпіонаті України з 48-годинного бігу львів’янка Ольга Стадник посіла перше місце серед жінок віком 60+.

Бабуся Лариса виборола друге місце у 48-годинному забігу “Самоперевершення”, який у березні відбувся у Білорусі. При тім, що змагання відбувалися в складних умовах – температура знижувалася до 16-20 градусів морозу, однак пенсіонерка не зійшла з дистанції.

69-річна львів’янка Лариса Лабарткава була найстаршою учасницею забігу.

Львівські бабусі переконані: рух – це життя!

Шпагат у 93 – це просто

Найгнучкіша бабуся України живе біля Львова. Рекорд України вона встановила у 93 роки.

Біля Львова живе найгнучкіша в Україні бабуся. 93-річна Надія Шаригіна, сівши на шпагат, потрапила до Книги рекордів України.

Розповідає, що змолоду на шпагат не сідала, почала вже коли було за шістдесят. Тренування дві години щоденно. Спочатку обов’язкова розминка. А лише після у її майстер-класі черга найскладнішого — поперечного шпагату.

“Це все як на пенсію пішла, як на роботу ходила, я не займалась тим, город був, свиня була, корови, правда, не було”, — розповіла рекордсменка Надія Шаригіна.

Похорон почекає

89-річна бабуся з львівського мікрорайону Рясне Теодозія Козій стала однією зі співзасновників громадського ресторану Urban Space 500, зробивши внесок розміром 1000 доларів.

89-річна Теодозія Козій зі Львова відмовилася від гучного похорону заради створення ресторану.

За інформацією авторів проекту, бабуся Дозя має невеличкий пай землі біля хати і шалене бажання працювати. Саджає помідори, картоплю, кукурудзу. І хоч давно зрозуміла, що садівництво – то не найвигідніша справа, але традиція – є традиція.

“Щоб фінансово не навантажувати своїх дітей і внуків, я довгий час відкладала пенсію, щоб самостійно організувати ритуал свого похорону. Могила, хрест, місце на цвинтарі ну і всякі похідні речі. Та повезло, що виховала прогресивних внуків, які сказали, що ті ритуали тепер не в тренді, і що взагалі можна кремуватися за невеликі гроші. То я вирішила вкласти свій капітал в щось, що триває і має сенс. І в тому сенсі найкращими порадниками виявилися мої ж внуки. Я подивилася декілька відео про ресторан Urban Space 100, про плоди його праці в Івано-Франківську, пильно вивчила історію Інша Освіта/Insha Osvita і вирішила, що це гідні люди і їм можна довірити свої заощадження. Взагалі, я вірю в проекти, які творять спільноти. Тому ми з двома внуками вирішили вкласти й свою лепту в справу, яка безперечно змінює Україну на краще”, – розповіла zaxid.net бабця Дозя.

Ні в чому собі не відмовляй

Старовинну історичну віллу на вулиці Тернопільській, 15 у Львові купила 69-річна пенсіонерка за 5,7 мільйона гривень.

69-річна пенсіонерка зі Львова викупила старовинну історичну віллу на вулиці Тернопільській, 15. Результати торгів, які оприлюднили на сайті публічних продажів Prozorro. Sale, неабияк здивували львів’ян.

За легендарний одноповерховий будинок, площа якого 203,2 метрів квадратних, Любов Лучечко виклала 5,7 мільйона гривень. Не за пенсію, звісно, придбала старовинну віллу старенька, але для Львова явище не пересічне.

Вік коханню не завада

Їй – 50, йому – 60. У Рити Присяжненко й Ігора Бандрівського з Львівщини народилася дівчинка Анна-Марія.

Про те, що чекають на дитину, пара дізналася випадково: про вагітність жінці повідомив гінеколог під час планового огляду.

“Тепер я повинен жити 100 років – іншого варіанту немає. Тільки, може, сина народити”, – пожартував батько дівчинки.

До слова, для новоспеченого татуся це перша дитина. А ось Рита Присяжненко має дорослого сина і кілька років тому вже стала бабусею.

Гуляти, так гуляти

Усіх львівських пенсіонерів, які влаштували патріотичний концерт у трамваї, VG Львів не може назвати поіменно, але не згадати це неймовірне музичне дійство – теж неможливо.

 

У трамваї №2 у День Державного прапора України усю дорогу лунали пісні. Львівські бабусі і дідусі, у вишиванках, з жовто-блакитними прапорцями у руках вітали пасажирів зі святом і співали “Червону руту”, “Люблю я тебе, Україно”, “Ой, у лузі червона калина”, “Лента за лентою”… Пасажири співочого трамваю охоче підспівували, перехожі теж.

Джерело:
До списку новин