загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Другий рівень пенсійного забезпечення можуть запустити вже у 2022-2023 роках – Третьякова

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Голова Комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів, народна депутатка від фракції "Слуга народу" Галина Третьякова припускає, що вже у 2022-2023 роках в Україні запустять другий рівень пенсійного забезпечення. 

Галина Третьякова розповіла, що вже у найближчі роки можуть запустити другий рівень пенсійного забезпечення.

"Я думаю, що це буде 2022-2023 рік, якщо ми будемо готові раніше – то раніше, – зазначила депутатка. – Один з перших законопроєктів, який був прийнятий – це так званий законопроєкт про "спліт", який дозволить відкрити другий рівень пенсійного забезпечення, де гроші роботодавця і частина грошей людей в обов’язковому порядку ідуть на накопичення. Ми маємо бути впевнені, що фінансова система захищена від шахраїв, від того, що там можуть бути недосвідчені фінансисти, які витратять накопичені кошти на свою користь".

Відповідно до "спліта", регулятором системи стає Національний банк України, який виплачує пожиттєві пенсії, а регуляторами державних пенсійних фондів і адміністратором стає Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку. За словами Галини Третьякової, цей процес має зайняти до 9 місяців.

При цьому, вважає депутатка, закон не має зобов’язувати людину відкладати певний відсоток від зарплатні на пенсію, вона має мати можливість обирати, скільки вона сама хоче і може дозволити собі відкладати

"Ми маємо проводити перемовини з роботодавцями для того, щоб вони 2-3% виокремили для такого накопичення. Людина ж має приймати рішення добровільно, який відсоток вона хоче відкладати", – переконана депутатка.

Запровадження другого рівня пенсійної системи означає запровадження загальнообов’язкового накопичувального страхування. За даними Кабміну, станоми на 2017 рік в Україні – 11,7 мільйонів пенсіонерів, а на одного пенсіонера припадає лише один працівник, який регулярно сплачує внески до ПФУ. 

 

Джерело:
До списку новин