загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Другий етап пенсійної реформи: кожен українець сам вирішуватиме, скільки відкладати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні у 2022-2023 році Кабміном планується введення накопичувальної пенсії. Про це  заявила глава Комітету соцполітики та захисту прав ветеранів, депутат від фракції "Слуга народу" Галина Третьякова.

"Я думаю, що це буде 2022-2023 рік, якщо ми будемо готові раніше — то раніше. Один з перших законопроектів, який був прийнятий — це так званий законопроект про "спліт", який дозволить відкрити другий рівень пенсійного забезпечення, де гроші роботодавця і частина грошей людей в обов'язковому порядку йдуть на накопичення", — сказала вона.

Так, Третьякова зазначила, що регулятором нової пенсійної системи має стати Нацбанк України.

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку стане регулятором державних пенсійних фондом та адміністратором.

Третьякова передбачає, що зазначена процедура займе дев'ять місяців.

На думку депутата, закон не повинен примушувати громадян відкладати певний відсоток від зарплати. Вона вважає, що кожен українець сам повинен визначитись скільки він хоче відкладати.

"Ми повинні проводити переговори з роботодавцями для того, щоб вони 2-3% виділили для такого накопичення. Людина повинна приймати рішення добровільно, який відсоток вона хоче відкладати", — вважає депутат.

Введення системи другого рівня означає впровадження загальнообов'язкового накопичувального страхування.

Третьякова підкреслила, що закон не повинен примушувати громадян відкладати певний відсоток від зарплати.

"Ми повинні бути впевнені, що фінансова система захищена від шахраїв, від того, що там можуть бути недосвідчені фінансисти, які накопичені кошти витратять на свою користь", — додала депутат "Слуги народу".

Згідно з даними Кабміну, в налічується 11,7 мільйонів пенсіонерів. Тобто, на одного одержувача пенсії припадав лише один працівник, який постійно сплачує податки.

 

Джерело:
До списку новин