загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Парламент ухвалив закон про верифікацію держвиплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За проголосували 249 народних депутатів.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект № 1231 про верифікацію та моніторинг державних виплат.

Нардепи доручили Мінфіну аналізувати інформацію з інформаційних систем, реєстрів, баз даних щодо призначення таких державних виплат, як пенсії, допомоги, пільги, субсидії, соціальні стипендії, інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

"Верифікація державних виплат буде здійснюватися в інформаційно-аналітичній платформі (автоматизованій системі накопичення, обробки, аналізу інформації, отриманої від суб'єктів надання інформації) шляхом застосування комплексу заходів щодо збору, проведення аналізу і порівнянню параметрів інформації, а також виявлення невідповідності даних в автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних", - зазначалося у пояснювальній записці.

Порядок верифікації та моніторингу встановить уряд. А перелік держвиплат, які підлягають верифікації, затвердить Мінфін.

Передбачається, що за результатами перевірки Мінфін може рекомендувати провести додаткову перевірку, або ж усунути невідповідності в автоматизованих системах. 

Орган, який здійснює держвиплати, може призначити держвиплату, припинити нарахування, поновити нарахування або усунути невідповідності у базі даних.

Якщо держвиплати призначили на основі недостовірних даних - реципієнт має повернути неправомірно отримані кошти (спори у таких ситуаціях вирішуються у судовому порядку).

Закон набуде чинності наступного дня після офіційного опублікування, а з початку 2021 року - норми про превентивну перевірку - про з'ясування даних щодо реципієнта перед призначенням йому держвиплати.

 

Джерело:
До списку новин