загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україні зарано запроваджувати накопичувальну пенсійну систему – МОП

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міжнародна організація праці (МОП) поки не рекомендує Україні запроваджувати пенсійну систему другого рівня, тобто накопичувальну.

У доповіді старшого фахівця з питань соцзахисту Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Кенічі Хіросе відзначається, що поточна ситуація на світовому ринку та в Україні не сприяє введенню в країні накопичувальної пенсійної ситеми.

Він зазначив, що поточна ситуація на світовому ринку і в Україні "є несприятливою для приватизації пенсійної системи". На думку фахівця МОП, введення другого рівня не вирішить проблем солідарної пенсійної системи, але може створити інші проблеми.

У МОП рекомендують вивчити досвід інших країн, щоб не повторити їх помилки, а також донести до громадян інформацію про те, як працює накопичувальна пенсійна система.

Крім того, необхідно удосконалити законодавчі норми та збір відповідних внесків.

Хіросе вважає, що в Україні вкрай низька ставка єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Юлія Соколовська вже заявляла, що в короткостроковій перспективі другий рівень пенсійної системи в Україні вводитися не буде. За словами міністра, для запровадження накопичувальної системи спочатку потрібно створити її дизайн, а саме: вирішити, хто буде платити внески, скільки відсотків вони складуть, а також зробити розрахунки, чи буде це вигідно людині.

 

Джерело:
До списку новин