загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кому перерахують пенсії, а хто залишиться без підвищення у грудні: повний список

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 грудня 2019 року Пенсійний фонд автоматично перерахує мінімальні пенсії у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, до 1624 гривень. Це випливає з закону "Про Державний бюджет України на 2019 рік".

Це буде третє в цьому році підвищення пенсій і становитиме 1638 гривень.

Максимальний розмір пенсії не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність. З 1 грудня він становитиме 16 380 грн.

На підвищення мінімальної пенсії та надбавки за понаднормовий стаж (якщо він є) мають право лише ті пенсіонери, які не працюють.

Хто отримає підвищену пенсію з 1 грудня:

Кто имеет право на перерасчет пенсии. Таблица: Кадровик

Хто має право на перерахунок пенсії. Таблиця: Кадровик

Кому не перерахують пенсії з 1 грудня (пенсії залишаться у раніше призначеному розмірі підвищення (надбавки) до пенсій):

  1. 1. Діти війни (66,13 грн).
  2. 2. Особи, які проживають у гірських населених пунктах (розмір пенсії збільшується на 20%).
  3. 3. Уриманці (150,00 грн — до пенсій, призначених відповідно Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування").
  4. 4. Громадяни, які необґрунтовано зазнали політичних репресій і згодом були реабілітовані — 54,40 грн, а члени їх сімей, яких було примусово переселено, — 43,52 грн.
  5. 5. Громадяни, віднесені до відповідних категорій потерпілих від Чорнобильської катастрофи: розміри додаткової пенсії, щомісячна компенсація сім’ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи (у розмірах, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 р. №1210).
  6. 6. Пенсіонери, які продовжують працювати (збільшення пенсії можливе лише після звільнення з роботи).

Нагадаємо, відповідно до  ст. 28 Закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", мінімальний розмір пенсії за віком визначається, якщо страховий стаж 35 років у  чоловіків і 30 років у жінок — 30 років, на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. У зв’язку з цим пенсії були перераховані 1 січня і 1 липня.

 

Джерело:
До списку новин