загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як заплатити за світло і електрику через інтернет: корисні поради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Оплата за електроенергію через інтернет - як це здійснити не витративши багато часу.

Кожна людина знає, що регулярна плата за електроенергію необхідна для комфортного його існування. До того ж електрику простіше відключити ніж воду і опалення для індивідуального споживача. Технології з кожним роком все більше і більше розвиваються і доступ до глобальної мережі інтернет вже є нормою практично в кожному будинку, саме тому оплачувати багато послуг стало набагато простіше, так і оплату за електрику тепер кожен користувач може здійснити через інтернет або навіть перевірити чи є у нього заборгованість.

У даній статті пропонуємо детальніше дізнатися, як за допомогою сайту постачальника послуг можна швидко і легко оплатити електроенергію, і навіть не виходячи при цьому з дому.

Для оплати за рахунком необхідно буде скористатися банківською картою, так маючи доступ в інтернет і необхідну суму на рахунку своєї картки будь-який користувач може приступати до оплати, вся процедура займе у нього не більше двадцяти хвилин.

Оплата світла в Києві

Житель столиці знають, що чинним постачальником послуг по електроенергетиці є компанія «Київські Енергетичні Послуги», вона діє з 1 січня 2019 року і до цього дня.

Так житель Києва, для того щоб оплатити за своїм рахунком за світло повиннен:

  • •  Насамперед зайти на сайт постачальника електроенергії в Києві і зареєструватися, створивши свій особистий кабінет. Для цього можна скористатися цим посиланням - ok.kep.com.ua/home/registration/personal_data. І слідуючи інструкції користувач повинен пройти всі три кроки необхідні для реєстрації;
  • •  Перед реєстрацією користувач повинен підготувати останню оплачену квитанцію за електрику і знайти там особовий рахунок, він складається з одинадцяти цифр;
  • •  Наступним кроком є ​​перевірка точної суми, якою була оплата згідно останнього рахунку і далі користувач повинен внести всі ці дані у відповідні поля на сайті. Варто враховувати, що для вступу оплати на рахунок постачальника знадобиться кілька днів, в тому випадку якщо користувач оплачував через Ощадбанк. Таким чином якщо користувач здійснив оплату на вчорашній день, то скоріш за все сума ще в дорозі, і вносити необхідно не останній, а передостанній платіж. Якщо всі дані були записані користувачем без помилок, то він буде переведений на другий етап реєстрації;
  • •  Після необхідно придумати логін і пароль для входу в систему і заповнити рядок з електронною адресою, і погодиться з договором.
  • •  Далі слідує активація облікового запису, для цього користувачеві необхідно перейти за посиланням, яка прийшло на його електронну пошту, і все тепер обліковий запис активовано.

Буває таке, що користувач з якоїсь причини не може зайти в свій особистий кабінет, таким чином він може зайти на нього, використовуючи це посилання: ok.kep.com.ua/home/ru.

Наступним кроком потрібно ввести логін і пароль від свого особистого кабінету, після цього перед користувачем відкриється сторінка з великою кількістю інформації. З цього всього потрібно вибрати важливе, і зосередити свою увагу на сумі заборгованості, вона буде виділена червоним кольором під номером особового рахунку. 

Оплата світла в Києві, trushenk
Оплата світла в Києві

У вікні, так само з права буде розташоване посилання для оплати зазначеної суми, для оплати пропонують скористатися: картами Visa Checkout і Masterpass, користувачеві досить натиснути і вибрати найбільш підходящий для нього спосіб оплати. У загальному списку для оплати, так само є рядок - Оплатити іншим способом, саме його докладніше і розглянемо. Тут користувач зможе оплатити потрібну суму використовуючи одну з найбільш популярних платіжних систем. Тут вибір залежить виключно від користувача, ніж йому зручніше користуватися, то він і вибирає для себе. 

Оплата необхідної суми, trushenk
Оплата необхідної суми

Яким чином оплатити рахунок за електрику в Київській області

Усі жителі Київської області для оплати за електрику можуть скористатися послугами такого постачальника як «Київська Обласна ЄК», вона діє з 1 січня 2019 року і до цього дня.

Для оплати за послуги в київській області структура трохи скасовується, але все одно дуже схожа з тією яка повинна являти собою фактичну в Києві.

Насамперед користувач повинен зареєструватися на сайті Київобленерго, саме на ньому в подальшому потрібно буде здійснювати передачу показань лічильника. Або можна відразу починати користуватися сайтом постачальника послуг - «Київська Обласна ЄК».

Логічним буде запитання - в чому ж власне різниця? Всі Завіт від того як рахунок є у користувача на руках, на ту і сторінку для реєстрації і варто йому зайти, тому що саме з цього паперу користувачеві необхідно буде ввести дещо - які дані.

Плюсом є те, що дану процедуру користувачеві необхідно буде пройти лише один раз, так як логін і пароль підходить для входу на обидві компанії. Таким чином, якщо користувач має рахунок в Київобленерго, йому варто перейти на відповідний сайт і сторінку для реєстрації, і тут вже заповнюємо всі наявні рядки. 

Реєстрація нового користувача, trushenk
Реєстрація нового користувача

Насамперед користувачеві належить вибрати район, в якому він проживає. Після в рядку з рахунком для оплати електроенергії дивимося - Особистий рахунок і Номер Рахунку за е / е. Вся ця інформація є в рахунку користувача, наочно нижче на малюнку.

Оплата електроенергії, trushenk
Оплата електроенергії

Після слід вказати електронну адресу, придумати пароль, він повинен складатися не менше ніж з восьми цифр, в наступному рядку нудно вписати свій номер мобільного телефону. Після останнього кроку з введенням коду перевірки - реєстрація користувача буде завершена.

Якщо користувач має рахунок у другій компанії, що займається оплатою електроенергії, то він може заповнювати всі дані за ідентичним шаблоном, тільки на іншому сайті.

Після того як реєстрація пройдена, користувач може легко увійти в особистий кабінет і здійснити перший платіж. Для цього необхідно, спершу увійти на свою сторінку і в поля, які відкрилися потрібно ввести логін і пароль, вони раніше були зафіксовані на сторінці реєстрації. Варто повідомити, що навіть не має значення в якої організації людина проходила реєстрацію, як вже говорили раніше - логін і пароль підходить для обох.

Особиста сторінка споживача, trushenk
Особиста сторінка споживача

Далі перед користувачем відкриється його особистий кабінет, роботу можна почати з правого нижнього кута. Де вже повинен бути останній рахунок на оплату. Електронна оплата потрібна для того, щоб більше не використовувати рахунок в паперовому вигляді, а так як вся необхідна інформація тільки що була перенесена, то він користувачеві більше не потрібний. Таким чином всі необхідні дані для оплати електроенергії користувач зможе побачити в особистому кабінеті. Ті, хто звик оплачувати рахунки через касу, можуть його без праці роздрукувати і оплачувати більш зручним для себе способом в банку також після сплати користувачеві буде дана квитанція.

Особисті данні, trushenk
Особисті данні

Рахунок користувача відкриється в особистому вікні, але його варто відразу ж закрити, так як він буде необхідний для оплати, для цього потрібно повернутися на сторінку особистого кабінету. Тут користувачеві необхідно натиснути на кнопку - Платежі, вона знаходиться у верхньому меню. Саме тут будуть зберігатися всі останні платежі, які були зроблені за допомогою особистого кабінету.

Наступним кроком буде натискання на кнопку - Оплата онлайн, після натискання на неї користувачем буде пройдена процедура оплати за електроенергію. Варто знати, що коли користувач заходить для оплати за послуги з особистого кабінету, то йому достатньо просто ввести дані своєї карти і суму оплати.

Оплата онлайн, trushenk
Оплата онлайн

З цього бачимо, що користувачеві в цьому вікні необхідно вибрати свій район, а після натиснути на кнопку -дали. Послідовність дій:

  • •  Насамперед користувачеві потрібно внести реквізити платежу - Особистий рахунок і Контрольну суму, їх можна переписати з рахунку. Після чого натискаємо на кнопку - далі;
  • •  Варто пропустити всі поля, що не є обов'язковими, і просто натискаємо на кнопку - далі;
  • •  Після користувачеві потрібно внести суму оплати і відразу ж він побачить комісію, яку йому доведеться сплатити за процедуру. Підтверджуємо згоду з договором оферти і натискаємо кнопку - оплатити;
  • •  У вікно, яке після з'являється, користувачеві необхідно внести всі дані зі своєї банківської картки, і натиснути на кнопку - оплатити.

На цьому процедура закінчується, як бачимо немає в ній нічого складного, варто зауважити, що на відміну від того як проходять Київські платежі, то в цьому випадку кошти на рахунок надходять протягом трьох робочих днів. Таким чином завдяки зручному сервісу оплата за електроенергію не є складною, і все нові платежі можна проводити через інтернет в своєму особистому кабінеті.

 

Джерело:
До списку новин