загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

25 листопада — день Іоанна Милостивого

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

25 листопада православна церква вшановує пам’ять Олександрійського патріарха Іоанна Милостивого.

Майбутній святий народився в родині князя Єпіфанія на Кіпрі в VI ст. Після досягнення віку одружився, проте доля відняла у нього дружину і дітей. Після їхньої загибелі він пішов в аскезу і став видомий своїм лагідним, добрим характером. Пізніше народ обрав його патріархом Олександрії та Іоанн прославився на цій посаді численними добрими справами. Перерахувавши жебраків міста, він роздав їм своє майно. Іоанн знаходив у себе місце, щоб дати  вдома притулок бідним, викуповував полонених, відвідував хворих у лікарнях. За все це Іоанн і був прозваний Милостивим. Пізніше через хворобу йому довелося залишити посаду патріарха і повернутися на Кіпр.

Днем Івана Милостивого завершувалися шлюбні тижні, наступний період, коли можна було укладати сімейні узи, наступав вже під час Масляної. Традиційно в цей день жінки моляться Іоанну про послання кращої долі для своєї дитини. У деяких краях з днем Івана Милостивого пов'язаний звичай дарувати подарунки.

Традиції на Іоанна Милостивого.

У давнину у цей день закінчувался весільний тиждень. Після цього справляли весілля вже в кінці зими. 

На Івана Милостивого погода зазвичай стоїть холодна і вітряна. У північних областях на землі лежить сніг. Дні світлі і яскраві, але короткі. Темніти починає все раніше і раніше.

Сніг, що випав 25 листопада, зазвичай лежав до самої весни. 

У цей день батьки молилися святому Іоанну Милостивому за своїх дочок і синів, просили їм міцного здоров’я і щасливої долі.

На Іоанна добре купувати речі. Вони прослужать вам довго. А ось дівчатам не варто в цей день купувати взуття на пару з подругою – до невдач на любовному фронті.

Наші предки вважали, що 25 листопада потрібно зробити хоча б одну добру справу. Цим, вірили вони, можна полегшити посмертну долю померлих родичів. 

25 листопада сходіть в церкву, поставте свічку та помоліться Іоанну Милостивому. Попрохайте в нього здоров’я, добробуту та щасливої долі для своїх дітей.

Народні прикмети на 25 листопада

Яка погода 25 листопада, таким і грудень буде.

Сильна тяга в печі й вугілля яскраво палає — це до сильних морозів. Якщо навпаки, то чекайте сирої погоди.

Голосно співають горобці до відлиги.

Хмари, які низько пливуть, передвіщають холодну погоду, а якщо рухаються проти вітру, то незабаром піде сніг.

Хмари низько розташовані – до похолодання.

Якщо в цей день дощ, то до Нового року тепло і сиро буде.

Жінки, які заміжні, в цей день обов’язково повинні нагодувати коханих чоловіків горіхами. Тоді вони стануть ласкавими, уважними та не будуть сваритися.

На Іоанна дуже гарний день для дорогих і великих покупок. Ці речі будуть гарної якості та довго радуватимуть свого господаря.

 

Джерело:
До списку новин