загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Закон для чотирилапих друзів: як в Україні захистять котів та собак

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мавпочки для фото, ведмеді у клітці у дворі ресторану – все це можливо зараз. Індустрію послуг націлено на заробіток грошей, а про добробут тварин зовсім ніхто не піклується.

Проте зараз до Верховної Ради України внесено законопроєкт № 2351, який може покласти край знущанням над тваринами.

– В Європі ставлення до тварин набагато краще, ніж у нас. Україна ратифікувала Європейську конвенцію про захист домашніх тварин. Проте за п’ять наступних років її норми не імплементовано в українське законодавство. Мета законопроєкту – суттєве підвищення наших стандартів, тоді ми будемо розглядатись як справжні європейці, а не як країна третього світу, яка може ставитись як завгодно до тварин, – зазначає Олександр Мариковський, народний депутат України, автор законопроєкту.

У законопроєкті наведено пояснення, що належить до каліцтва тварин; евтаназія допускається лише для припинення страждання тварини і забороняється для регулювання їхньої чисельності; забороняється використання тварин як мішеней при навчанні стрільбі або у змаганнях зі стрільб; забороняється жебракування з домашніми тваринами, а також надання фотопослуг з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків та дельфінаріїв. Також вносяться зміни щодо утримання диких тварин – буде заборонено утримання їх біля готелів, ресторанів, на приватних подвір’ях та у будинках.

– З 15 ведмедів, які утримуються в нашому притулку, 4 перебували біля готелів та закладів громадського харчування. Тварина, яка живе у тісній клітці, все життя страждає. У неї виникають проблеми з кишково-шлунковим трактом, адже її годують залишками з кухні; проблеми з суглобами, адже встати в повний зріст та ходити у клітці вона не має змоги; проблеми із зубами, адже відвідувачі підгодовують солодощами, а іноді й напувають алкоголем. Також утримання диких тварин поруч із рестораном чи готелем небезпечно для людей, – пояснює Тарас Бойко, заступник директора ГО «Ведмежий притулок».

Автори законопроєкту вважають, що він сприятиме запровадженню європейських гуманних цінностей та стандартів по відношенню до тварин, а також посиленню боротьби з жорстоким поводженням з тваринами.

– Даним законопроєктом пропонується криміналізувати задоволення статевої пристрасті з твариною, оскільки це насильницька дія (зараз це є адміністративним порушенням); заборона евтаназії як методу регулювання кількості безпритульних тварин; регулювання поводження з тваринами у розважальній діяльності; покращення стандартів поводження з сільськогосподарськими тваринами. Також законопроєктом зменшено до 14 років вік, з якого особа може притягуватися до кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Це важливо, оскільки, за інформацією поліції, дане правопорушення часто вчиняють особи 14–15 років. Діяльність таких осіб потрібно зупиняти, – розповідає адвокат Світлана Руденко, представник ГО «Відкриті клітки».

Те, що безкарність несе в собі загрозу для життя не лише тварин, а й людей, можна зрозуміти, пригадавши історію з дніпровськими маніяками, яких можна було зупинити, але цього ніхто не зробив.

– Цим законопроєктом вперше передбачено статтю за контрабанду тварин. Це мегазакон. Ним вноситься понад 60 правок в 11 законів України. Такого законопроєкту ще ніхто не робив. Тому ми сподіваємося, що українським тваринам пощастить, – підбиває підсумки Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру.

Споживаючи фуа-гра, дехто навіть не здогадується, як її роблять. Вірніше, звідки беруть стільки печінки. Відповідь проста – качок чи гусей спеціально доводять до цирозу печінки, щоб її маса збільшилася. Адже маса цього органу, з якого роблять фуа-гра, – 500-600 грамів, тоді як у природному стані маса печінки цього ж птаха становить близько 100 грамів. У майбутньому виробництво цієї страви в Україні зоозахисники також хочуть заборонити як негуманне. 

 

Джерело:
До списку новин