загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Раду внесли законопроєкт про виплату пенсій жителям ОРДЛО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автори проєкту закону №2083-д пропонують скасувати обов'язкову для отримання пенсій реєстрацію як внутрішньо переміщених осіб пенсіонерам, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, повідомив голова комітету Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Дмитро Лубінець.

26 листопада на сайті Верховної Ради зареєстрували проєкт закону №2083-д "Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсію".

Тексту документа поки немає на сайті парламенту. Проте голова парламентського комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Дмитро Лубінець повідомив у Facebook, що проєкт закону передбачає виплату пенсій жителям тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей.

"Ситуація, коли більше за половину зареєстрованих на непідконтрольних територіях пенсіонерів не може отримати чесно зароблену пенсію, – ненормальна. А факти численних смертей літніх людей на пунктах пропуску – жахають та обурюють. Потрібні негайні зміни", – заявив він.

За словами нардепа, автори документа пропонують скасувати обов'язкову реєстрацію пенсіонерів з ОРДЛО як внутрішньо переміщених осіб для отримання пенсій та надати право докупити стаж без застосування санкцій особам, які живуть на тимчасово окупованому Донбасі і не можуть платити страхові внески.

Також у проєкті закону передбачено зняття трирічного ліміту з виплати заборгованості з пенсій та надання можливості розраховувати пенсію на підставі інформації з реєстру застрахованих осіб у разі втрати документів.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які вона демонструє.

Україна припинила соціальні виплати громадянам, які проживають на підконтрольній бойовикам території Донбасу, наприкінці 2014 року. Щоб отримувати пенсії, жителі ОРДЛО мають зареєструватися як переселенці і жити на підконтрольній Україні території.

Колишній голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що державний бюджет України втрачає приблизно 1 млрд грн на місяць на виплатах пенсій фіктивним переселенцям, які проживають на не підконтрольних владі територіях у Донецькій і Луганській областях.

У міжнародній організації Human Rights Watch заявили, що Україна має завершити дискримінаційну практику, яка змушує пенсіонерів з окремих районів Донецької та Луганської областей перетинати лінію розмежування на Донбасі для отримання пенсії. Правозахисники закликали президента України Володимира Зеленського створити умови для мінімізації таких поїздок.

 

Джерело:
До списку новин