загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Раді пропонують спростити доступ до безоплатної вторинної правової допомоги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Йдеться про спрощення доступу для соціально-вразливих категорій громадян.

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді України прийняти законопроект №2479 "Про внесення змін до статті 17 закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо надання інформації з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги". 

У пояснювальній записці підкреслюється, що відповідно до закону "Про безоплатну правову допомогу" разом із зверненням про надання такої допомоги особа повинна подати документи, що підтверджують її належність до суб’єктів права на таку допомогу. Переважна більшість осіб, які звертаються за отриманням правових послуг, належать до соціально-вразливих категорій громадян, а саме це особи з інвалідністю, люди похилого віку, одинокі особи тощо.

Так, відповідно до пункту 1 частини першої статті 14 закону, право на безоплатну вторинну правову допомогу мають особи, середньомісячний дохід яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, а також особи з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

Зазначається, що особи, які звертаються за отриманням такої допомоги, зобов’язані подавати довідки про свої доходи, за якими вони, у свою чергу, звертаються до відповідних державних органів, зокрема до органів Пенсійного фонду України. Для отримання таких довідок ці громадяни змушені витрачати багато часу, що не дозволяє центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги оперативно забезпечити надання правової допомоги.

"На сьогодні існує потреба у розробленні механізму спрощення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для соціально-вразливих категорій громадян у частині отримання центрами з надання безоплатної вторинної правової на їх запит інформації з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування для підтвердження належності особи до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу", - вказано у записці.

Отже, законопроектом пропонується передбачити використання інформації з Держреєстру для підтвердження належності особи до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Також документом визначається, що інформація з Держреєстру надається на запит центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги для підтвердження належності особи до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу у порядку та за формою, встановленими ПФУ спільно з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну правову політику.

Нагадаємо, у ході засідання Кабмін схвалив ряд нормативно-правових актів про підписання додаткових угод з Європейською комісією, якими вносяться зміни в угоди про фінансування певних програм, у тому числі для підтримки реформи в сфері юстиції (програма надання громадянам безоплатної правової допомоги).

 

Джерело:
До списку новин