загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

“Поховала сина, чоловіка і постійно допомагала ЗСУ”: на Донбасі живцем згоріла легендарна “баба Маша”

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Баба Маша" була однією з 38 осіб, які залишилися жити в селищі.

У с. Опитне Донецької області живцем згоріла легендарна Марія Горпинич (“баба Маша”), котра через війну втратила чоловіка і сина та постійно допомагала українським військовим.

Про це повідомив координатор гуманітарної місії “Проліску” Євген Каплін.

Відомо, що жінка живцем згоріла у власній хаті. Рятувальники не змогли приїхати на місце пожежі через їх постійні обстріли з боку бойовиків. Головною причиною загоряння вони вважають свічку чи гасову лампу, адже електрики в будинку не було всі роки війни. Волонтери виїхали до будинку пенсіонерки. Вони хочуть знайти останки жінки, щоб поховати її. 

"Баба Маша” на лінії розмежування залишилась мешкати з початку війни, тоді як інші жителі Опитного втекли. Спочатку під обстрілами загинув її чоловік, а згодом бойовики вбили і сина.  За роки війни жінка встигла стати символом, легендою селища. Літня жінка з особливою добротою ставилась до українських військових: вона вирощувала для них овочі та постійно підтримувала. Від часу звільнення селища Опитне від бойовиків, жінці в усьому допомагали українські воїни та волонтери. Стійка літня жінка встигла стати героїнею багатьох сюжетів та статей українських ЗМІ.


Джерело:
До списку новин