загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Подарунок чи пастка: від 1 січня 2020 року українці самі обиратимуть тариф на газ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабмін активно агітує купити газову страховку. 

Від 1 січня українці самі собі обиратимуть скільки платити за блакитне паливо для дому. Суть у тому, що можна встановити собі вищу ціну на газ і платити по ній аж до кінця опалювального сезону. Це так звана "страхова ціна". При цьому можна лишитися на старій, але після нового року заплатити можна втридорога. 

В Україні зараз є дві різні ціни на газ: фіксована урядом для людей - 5878 грн за тисячу кубометрів. Ринкова для промисловості по 7755 грн за тисячу кубів. Ця цифра, залежно від того, куди дме ринковий вітер, то шалено падає, то суттєво зростає.

Під ялинку нас усіх чекає сюрприз. Усі подвійні ціни скасовуються. Тепер і жителі приватного сектору, і промислові гіганти платитимуть за газ однаково, що є вимогою законодавства і МВФ. Утім, скільки коштуватиме газ після нового року - не знає ніхто. І тут уряд запропонував нову гру з назвою ”страхова ціна”. 

Пропозиція від Кабміну - забронювати ціну в сім гривень за кубометр газу і платити по ній поки батареї будуть теплі. Хто не погоджується - дістає з гаманця стільки, скільки захоче ринок. Причин дві: по-перше, на цей рік "Нафтогаз" зробив велетенські запаси газу за рекордно малими цінами. По-друге, питання ціни після нового року і справді схожі карткову гру, адже напряму залежить від підписання угоди про транзит із Росією. З українського боку столу є ставка на найдешевшу вартість за всю історію переговорів. Звичайно, лише у випадку підписання контракту, але тоді споживачі зі страховою ціною програють. Та, якщо зіграє російська карта, програють усі, хто не застрахувався. Ціна газу може злетіти вдвічі - до 12 гривень за куб.  

Тому уряд і запропонував такий усереднений варіант оплати. Хтось поставить більше, а хтось менше.Поки що вибір між обережністю і вірою, що Україні вдасться обіграти російських шулерів. У Кабміні стверджують, навіть з урахуванням усіх витрат і пдвищенням ціни до семи гривень - це все одно дешевше, ніж у першому кварталі цього року. Тому урядовці активно агітують купити газову страховку.

 

Джерело:
До списку новин