загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бограч-гуляш – рецепт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви повинні знати, що справжній бограч-гуляш готують у чавунному казані, на відкритому вогні, що б він добре пропах димом, а м’ясо стало ніжним.

Варити бограч слід 4-6 годин, що б м’ясо стало ніжним. Червона та біла паприка дає аромат та смак. Бограч має неперевершений аромат та різні види м’яса.

Важливо витримати баланс: солодке, гостре, пікнатне, солоне.  Не має бути масний, але має мати м’ясо та поєднання смаків.

Рецепт бограчу передбачає склад певних продуктів. Але пам’ятайте, що історично це страва пастухів, котрі переїжджали з місця на місце. А пастухи, які шли на довго – брали ті градієнти які не псувались.

Склад продуктів, для приготування бограч – гуляшу:

копчене сало – 150 грам, м’ясо– 3 кг, але різних видів (порізані на шматки ребра, шия, м’якоть), картопля – 1 кг, цибуля – 2 шт, морква – 2 шт, перець болгарський – 2 шт, часник – 2 – 3 зубчики, перець чорний, молотий – ¼ чайної ложки, лавровий лист – 2 шт, зелень петрушки свіжа – 50 грам, паприка – 2 столові ложки, ну й на любителя 1 стручок гіркого перцю, що б бограч – гуляш був справжній.

Закарпатська кухня. Бограч рецепт приготування на вогнищі:

Як ми писали вище, справжній бограч – гуляш варять у казані. То ж беремо казан, розігріваємо його на вогні. Нарізаємо копчене сало на кубики та смажимо, до золотистого кольору. Потім вибираємо його з казану, традиційно це роблять дерев’яною ложкою, та викладаємо на окрему тарілку. За час смаження сала, дрібно нарізаємо цибулю, додаємо її до жиру в казані, смажимо, додаємо трохи води, що б понизити температуру та додаємо червоний перець, мішаємо та поступово кидаємо сюди порізане м’ясо (кубики розміром 3 см). Все добре помішуємо, через декілька хвилин додаємо води, але небагато, так, що б м’ясо не варилось, а тушкувалось, додаємо солі, чорного перцю та лавровий лист. Часник не подрібнюємо, а нарізаємо та додаємо у страву в кінці. Це саме те, що треба, збережеться його аромат та смак. Далі доводимо об’єм води таким чином, що б м’ясо могло зваритись. Води в казанку має бути небагато. Пам’ятайте, це гуляш, а не суп.

бограч гуляш

В останні пів години приготування бограчу, його варять на залишковому теплі вогню, сам казанок можна підняти трохи вище, або нижче. Даємо трохи настоятись. Тут Ви отримаєте 6 – 8 порцій.

Закарпатська кухня має свої правила та секрети доброго бограчу, які слід знати:

  • Дана страва відмінно зберігається, настоюється та стає ще смачнішим
  • Пам’ятайте, що традиційно, бограч подають з палинькою
  • Якщо бограч не гострий то це не бограч, але Ви завжди можете додати гостроти, додаючи ерош пішту
  • Не шкодуйте м’яса, його в бограч гуляші має бути багато.
Джерело:
До списку новин