загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як повернути ідеальний овал обличчя: 3 корисні вправи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ця проста методика спрямована на формування овалу обличчя, що, власне, в першу чергу стає помітним при перших же ознаках старіння обличчя.

Наші вікові зміни так сильно впадають в очі не стільки з-за в'ялості наших м'язів і шкіри, скільки з-за кілька витягнутих облич, проваленою серединою обличчя, витонченою лінією губ.

Саме це найчастіше видає вік. І одна з головних причин цього, як не дивно, — неправильне змикання щелеп. Чому, в першу чергу, щелепа? Положення щелепи багато в чому визначає, як виглядає наше обличчя. З віком, під впливом сили тяжкості, щелепа потроху безвольно, негарно відвисає (як правило, витягується вперед) — це автоматично тягне за собою всі без винятку м'язи обличчя. Вони потихеньку натягаються вниз і вперед. Навіть коли ми розслаблені. Звідси й враження «важкості», витягнутості, обвислості обличчя.

Якщо щелепа підібрана всі без винятку м'язи піддаються статичній напрузі — починаючи від жувальних, і закінчуючи скроневими, що будь-яке обличчя робить напруженим, різкіше позначає складки й взагалі дуже старить. Багато хто дивується, що місяцями, роками роблять гімнастику, різні косметичні процедури, а зміни дуже незначні. У багатьох жінок з доглянутими обличчями — нечіткий овал обличчя — наслідок неправильного змикання щелеп і статичного напруження м'язів задньої частини шиї.

Положення щелеп по відношенню одна до одної визначає і натяг основних м'язів, що складають каркас нашого обличчя — скроневих, потиличних, вушних і щелепних. Можна тренувати їх скільки завгодно. Але якщо їх природним станом є неправильне положення (просто ми настільки до цього звикли, що навіть не помічаємо) — неглибокі мімічні м'язи ми, звичайно підтягнемо, і обличчя зробимо молодшим, але овал, каркас залишиться колишнім. Для того, щоб почати роботу з корекції вікових змін форми обличчя потрібно для початку знайти ідеальне положення щелепи — навчитися правильно відкривати й закривати рот, зняти багаторічні м'язові затиски з задньої частини шиї, з вушних і скроневих областей. Разом з лицьовою гімнастикою, тренуванням базових м'язів скальпа це дасть дійсно прекрасні результати, і вже дуже скоро.

Вправа № 1 «Дві крапки»

Місце розташування точок: по обидва боки щік, безпосередньо перед вухами.

Повільно відкривайте рот, постарайтеся подумки легко відтягнути ці дві точки, що знаходяться перед вухом, одну від одної у напрямках, зазначених стрілками — суворо вертикально.

У вас повинно бути відчуття, що область, розташована між ними, злегка розтягується, ніби еластичною стрічкою.

Важливо! Розтягнення вгору повинно бути трохи більше.

Вправа допомагає встановити правильне положення щелеп одна відносно іншої, формуючи таким чином правильний овал, допомагає швидше відчути м'язовий «шолом», і активізувати вушні м'язи.

Виски почнуть підніматися, й у верхній частині обличчя стане більш відкритим і легким.

Під час змикання щелеп — постарайтеся зберегти відчуття легкого розтягування між точками. Ось це дуже легке розтягнення (воно має бути приємним) — і буде базовим. Головне — розтягування повинно бути строго вертикальним.

Вправа № 2. «Ідеальний овал»

Крок 1. М'яко опустіть до відмови нижню щелепу.

Перевірте пальцем утворення привушної западини — це поглиблення внизу біля зовнішнього краю вуха, в місці змикання щелеп (можна прикласти два пальці: один безпосередньо під мочку вуха, інший — перед нею. Ви повинні відчути під пальцями трохи витягнуту ямку, що нагадує за формою боб).

Примітка:

Якщо утворилася ямка — це означає, що щелепи розташовані одна стосовно другої анатомічно й естетично правильно. І овал обличчя в цей момент приймає найбільш правильну форму — ідеальну.

Крок 2. Повільно й акуратно закрийте рот, намагаючись щоб це ідеальне положення овалу (тобто щелеп по відношенню одна до одної) збереглося.

Примітка:

Для контролю можна злегка прикласти пальці до того місця, де була западина. Це допоможе уникнути зміщення нижньої щелепи вперед або назад при закритті рота.

Вправа 3 «Оксамитова»

Губи разом, зуби не стикаються. Щелепа розслаблена. Язик вільно торкається верхнього неба. Це вихідне положення.

Зберігаючи нерухомими щелепи, губи та положення кінчика язика — відтягуйте його корінь назад. Для посилення ефекту можна голосно мукати «м-м-м» і направляти своє мукання назад, в потилицю. При цьому відчується, як піднебінна фіранка — «маленький язичок» — підвелася.

Затриматися на 2-3 секунди й розслабиться. Повторити 10 разів.

Ця вправа відкриє гортань, звільнить горло. Вона сприяє зняттю затискачів з задньої частини нижньої щелепи та шиї, покращує посадку голови, дозволяє стимулювати потиличну область. Її використовують також на різних голосових тренінгах для додання голосу «оксамитового» тембру.

Післямова

Саме методом розтягування точок формується овал обличчя.

Ефект підтягування овалу обличчя при роботі з цими точками відбувається не тільки у зв'язку з поліпшенням кровообігу, посиленням мікроциркуляції, що у свою чергу покращує стан шкіри, і давно використовується в рефлексотерапії, але також і завдяки майже невидимій, але активній фізичній роботі, за рахунок чого і відбувається підтяжка обличчя.

Якщо ви не знаходите ямок біля вух, можливо, вам варто показати свою щелепу стоматологу (стоматологи займаються не тільки усуненням неправильного прикусу, але і працюють зі зміщенням щелепи).

Всі вправи разом — поліпшення кровообігу завдяки натягу біологічно активних точок, м'який і коректний вплив на щелепу і повернення їй правильного положення, а також розслаблення затиснутих м'язів — при регулярному виконанні комплексу все це призводить до поліпшення овалу обличчя.

 

Джерело:
До списку новин