загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Депутати планують повернути право на пенсію за вислугу років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Право на пенсію за вислугу років можуть знову отримати залізничники, водії вантажних автомобілів, що працюють на шахті, працівники портів та флоту, геологорозвідувальних експедицій, лісгоспів.

У ВРУ зареєстровано проект Закону України «Про запровадження програм пенсійного забезпечення за вислугу років» (законопроект № 2617).

Один з авторів законопроекту — Третьякова Г. М., Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Якщо депутати підтримають законопроект, право на пенсію за вислугу років отримають працівники, які після 11.10.2017 перебувають у трудових відносинах із суб’єктами господарювання, не отримують пенсійні виплати із солідарної системи, виконують (виконували до набрання чинності цим Законом) роботи на посадах або за професіями, що надають право дострокового виходу на пенсію за вислугу років відповідно до статей 52, 54, 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення», та втратили право дострокового виходу на пенсію за вислугою років відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Право участі в програмах пенсійного забезпечення за вислугу років отримають:

  • •  робітники локомотивних бригад і окремі категорії працівників, які безпосередньо здійснюють організацію перевезень і забезпечують безпеку руху на залізничному транспорті та метрополітенах, — за списками професій і посад, що затверджуються в порядку, який визначає КМУ;
  • •  водії вантажних автомобілів, безпосередньо зайнятих у технологічному процесі на шахтах, у рудниках, розрізах і рудних кар’єрах на вивезенні вугілля, сланцю, руди, породи;
  • •  механізатори (докери-механізатори) комплексних бригад на вантажно-розвантажувальних роботах у портах;
  • •  плавсклад морського, річкового флоту і флоту рибної промисловості (крім суден портових, що постійно працюють на акваторії порту, службово-допоміжних, роз’їзних, приміського і внутріміського сполучення);
  • •  працівники окремих видів суден, професій і посад плавскладу суден морського, річкового флоту і флоту рибної промисловості - за списком, що затверджується у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України;
  • •  працівники експедицій, партій, загонів, дільниць і бригад, безпосередньо зайняті на польових геологорозвідувальних, пошукових, топографо-геодезичних, геофізичних, гідрографічних, гідрологічних, лісовпорядних і розвідувальних роботах;
  • •  робітники, майстри (у тому числі старші майстри), безпосередньо зайняті на лісозаготівлях і лісосплаві, включаючи зайнятих на обслуговуванні механізмів і обладнання, — за списком професій, посад і виробництв, що затверджується у порядку, який визначає КМУ.

Програми пенсійного забезпечення за вислугу років планують реалізувати через недержавні пенсійні фонди відповідно до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення».

Для реалізації програми пенсійного забезпечення роботодавець укладатиме пенсійний контракт з недержавним пенсійним фондом та сплачуватиме пенсійні внески у розмірах, встановлених програмою, на користь працівників-учасників програми, які є учасниками фонду за цим пенсійним контрактом.

Недержавний пенсійний фонд виплачуватиме пенсію учаснику програми після завершення строку дії пенсійного контракту, укладеного суб’єктом господарювання на його користь.

Пенсійні фонди виплачуватимуть учасникам програми пенсії в обсязі всієї суми індивідуальних пенсійних накопичень, сформованих обов’язковими внесками суб’єкта господарювання та добровільними (сплаченими за його бажанням) внесками працівника, сплаченими до фонду в період трудової діяльності на посадах або за професіями, що надають право дострокового виходу на пенсію за вислугу років.

На думку авторів законопроекту його прийняття сприятиме підвищенню рівня соціального захисту, відновленню порушених норм пенсійного забезпечення громадян України та гарантуванню виплат пенсій за вислугу років особам, які виконують роботи на посадах або за професіями, що надають право дострокового виходу на пенсію за вислугу років відповідно до статей 52, 54 та 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення», та втратили право дострокового виходу на пенсію за вислугою років відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Ольга Догадіна

 

Джерело:
До списку новин