загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знімуть фільм про українського космонавта

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Починають знімати документальний фільм про першого українського космонавта Леоніда Каденюка “Місія – Космос”. Режисером є Сергій Шахворостов, автором сценарію та продюсером – Валерій Іваненко.

Держагенство вже уклало з компанією “Спільна Перемога Продакшн” договір про державну підтримку фільму на суму 3,363 млн грн. Це становить 80% від загальної вартості виробництва стрічки, повідомляє пресслужба Держагентства з питань кіно.

“Документальний фільм “Місія – Космос” – це розповідь не тільки про втілення мрії Леоніда Каденюка, яка зародилася у нього ще в його ранньому дитинстві, це розповідь про навчання та роботу, які привели його від порога скромної хати в невеликому українському селі до сходинок космічного корабля”, – розповідають у Держкіно.

Фільм планують випустити в прокат у 2021 році.

У 1995 році Каденюка відібрали в групу космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі “Колумбія” як фахівець з корисного навантаження. З 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на цьому кораблі у складі місії STS-87.

Завдяки Каденюку на орбіті Землі зазвучав державний гімн України. Космонавт помер наприкінці січня 2018 року на 68-му році життя.

 

Джерело:
До списку новин