загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Комітет Ради підтримав законопроєкт про реалізацію права на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рекомендується ухвалити законопроєкт за основу.

Профільний парламентський комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендував Раді ухвалити за основу законопроєкт №2083-д "Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсію". Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

Як зазначається, законопроєкт спрямований на забезпечення реалізації гарантованого статтею 46 Конституції України права на соціальний захист громадян, зокрема, права на пенсійне забезпечення внутрішньо переміщених осіб та осіб, які залишилися проживати на тимчасово окупованих територіях України .

Законопроектом пропонується:

- спростити процедури доведення права на виплату пенсій та її розміру шляхом скасування обов’язковості надання паперових документів щодо осіб, які мають право на пенсії та змушені були залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру;

- скасувати для зазначеної категорії осіб обмеження щодо можливості отримати невиплачену пенсію лише за три роки, в тому числі спадкоємцями;

- врахувати можливість докупівлі страхового стажу без застосування санкцій подвоєння суми єдиного внеску;

- врегулювати особливий режим та порядок отримання пенсій для пенсіонерів, які залишилися проживати на тимчасово окупованих територіях України.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомляв, що уряд виділив 900 млн грн на доставку пенсій і субсидій, а з 1 січня 2020 року держава забезпечить безоплатну доставку пенсій для майже 5 мільйонів пенсіонерів через мережу АТ "Укрпошта". Серед них, зокрема, для понад 800 тисяч людей з інвалідністю.

 

Джерело:
До списку новин