загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Новий законопроект: Пенсіонерам з окупованого Донбасу не потрібно буде реєструватися переселенцями

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонерам, що проживають на окупованих територіях Донбасу, не потрібно буде реєструватися як внутришньо переміщені особи.

Про це повідомила координатор з адвокації благодійного фонду "Право на захист" Дарина Толкач, коментуючи зареєстрований у Верховній Раді законопроект №2083д щодо врегулювання отримання пенсій ВПО.

За її словами, законопроект передбачає скасовання необхідності реєстрації особи як ВПО.

"З нашої точки зору останні п'ять років від моменту початку конфлікту необхіднісь реєструватися у якості ВПО є дискримінаційною. Бо всі громадяни можуть отримувати пенсію, а громадяни окупованого Донбасу вимушені вдаватися до якихось процедур, для того, щоб мати доступ до свого Конституціного права", - сказала Толкач. 

Вона додала, що те, що стосується соціальної допомоги переселенцям, то це питання міністерства соцполітики і процедуру верифікації воно буде врегульовувати, але щодо пенсії, то це Конституційне право, яке передбачає прямий доступ до пенсіного забезпечення.

Толкачова зазначила, що пенсіонеру, який проживає на окупованій території, доведеться все ж таки підтверджувати у пенсінонному фонді свою особу.

"Пропонується верифікаційна процедура, яка дійсно вимагатиме від людини час від часу контактувати з Пенсійним фондом, тобто проходження ідентифікації з метою того, щоб виявити, що особа дійно жива, вона присутні і в контакті з пенсійним фондом", - сказала вона і додала, що термін між верифікаціями збільшується.

 

Джерело:
До списку новин