загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Пенсійному фонді нагадали, що з 1 квітня жінки в Україні виходитимуть на пенсію пізніше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У Пенсійному фонді нагадали, що в Україні з 1 квітня пенсійний вік для жінок збільшується на пів року, і становитиме 59 років і 6 місяців. При цьому з 1 квітня 2021 року його збільшать ще на пів року — до 60 років.

Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

«Наприклад, в цьому році жінки, які народилися у період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року, можуть вийти на пенсію після досягнення віку 59 років 6 місяців. А жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року, можуть отримати пенсію за віком лише після досягнення ними віку 60 років у 2021 році», — зазначили у Фонді.

Там також додали, що з 1 січня 2028 року пенсію в Україні призначатимуть незалежно від віку. Людина повинна буде мати від 40 і більше календарних років страхового стажу.

Страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, у 2020 році становить не менше 27 років. З кожним наступним роком він зростатиме на один рік — до 35 років у 2028 році. Тривалість страхового стажу визначають на момент досягнення пенсійного віку.

Нагадаємо, підвищення пенсійного віку передбачене пенсійною реформою, яка набула чинності у жовтні 2017 року. Документ Верховна Рада ухвалила 3 жовтня 2017 року. Ним в Україні ввели поняття страхового стажу. 

У грудні 2019 року у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт про запровадження другого рівня пенсійного забезпечення.

 

Джерело:
До списку новин