загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В уряді назвали мінімальну вартість гектару землі після відкриття ринку: її закріпили у законі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У законопроєкті про ринок сільськогосподарської землі, який готується до другого читання, з’явилася норма про мінімальну вартість гектару землі, яка діятиме після відкриття ринку і до 1 січня 2030 року.

Про це повідомив міністр розвитку економки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

«Ця норма прописана як запобіжник проти шахрайських дій щодо власників паїв. Шахраї не зможуть видурити у бабусі пай за гривню. До 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок, не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку (25-30 тис. грн за гектар)», — повідомив Милованов.

Крім цього, він зазначив, що після відкриття ринку землі в уряді будуть ретельно перевіряти походження коштів, які потенційний покупець витрачатиме на купівлю паю. Це робитимуть для того, щоб унеможливити потік «брудних» грошей та їхнє «відмивання» за допомогою угод на земельному ринку.

Крім цього, придбати землю дозволять лише безготівково, а продаж землі у 50-кілометровій зоні державного кордону заборонять.

Зазначимо, що до закону про ринок землі депутати внесли понад 4 тисячі правок. Рада не могла голосувати за цей законопроєкт доти, доки всі ці правки не були розглянуті.

11 листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що винесе питання про продаж сільськогосподарської землі іноземцям на всеукраїнський референдум після того, як парламент проголосує земельну реформу у першому читанні.

Нагадаємо, що відповідно до опитування КМІС, 59% українців не підтримують скасування мораторію на продаж землі. За запровадження ринку землі виступає 22% українців.
Крім цього, 64% опитаних негативно оцінили ухвалення Радою законопроєкту про ринок сільськогосподарської землі у першому читанні.
Джерело:
До списку новин