загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Може "з'їсти" інфляція: озвучено тривожний прогноз по накопичувальних пенсіях в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Накопичувальна пенсія, яку хочуть запровадити для українців, може виявитися малоефективною, адже кошти за кілька років знецінить інфляція.

"Якщо у людини зарплата, умовно, 5 тисяч гривень, то 1% - це 50 гривень, тобто 2 долари. За рік - 24 долари. Якщо додати 2% від роботодавця, вийде близько 75 доларів в рік. Навіть якщо це буде 100 доларів (при більш високій зарплаті, - "Апостроф"), то за десять років людина "накопичить" аж 1000 доларів. Адміністрування цього внеску, думаю, вийде дорожче. І мені здається, що людині буде простіше ці 100 доларів покласти на депозит, тому що в цьому випадку відсотки будуть йти вже з першого внеску, тоді як накопичувальна система передбачає, що людина отримає ці гроші в якомусь невідомому майбутньому. До того ж ці кошти "з'їсть" інфляція, і вийде навіть негативна ефективність", - розповіла консультант Київського центру підтримки і розвитку бізнесу Олександра Томашевська.

Томашевська додала, що найкращим варіантом буде той випадок, коли накопичені на пенсію кошти українців не будуть лежати у банках без дії, а залучатимуться як інвестиції. Тим самим кошти будуть приносити прибуток.

Економіст Тарас Козак упевнений у тому, що кошти, які українці накопичать щомісяці перераховуючи 1% від зарплати, потрібно інвестувати в інфраструктуру - труби, мережі та дороги. Таким чином, накопичення не знеціняться через інфляцію та допоможуть оновити ту сферу, на яку не вистачає бюджетних коштів.

 

Джерело:
До списку новин