загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мандариновий торт з вершковим кремом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Торт дуже смачний, красивий і, головне, мандариновий!

Форма діаметром 21 см.

Інгредієнти для бісквіта:
  • яйця (невеликого розміру) - 3 шт.
  • пшеничне борошно в/г - 90 г
  • цукор - 90 г
Інгредієнти для крему:
  • жовтки (з невеликих яєць) - 4 шт.
  • цукор - 60 г
  • кукурудзяний крохмаль - 20 г
  • вершки 10% - 250 мл
  • вершки 33% - 200 мл
  • вершкове масло - 50 г
  • желатин - 10 г
Інгредієнти для мандаринового желе:
  • мандарини (без шкірки) - 400 г
  • цукор - 40 г
  • желатин - 15 г + 100 мл води
Для просочення бісквіта:
  • апельсин - 1 шт.
  • цукор - 40 г
  • вода - 40 мл

Приготування мандаринового торта з вершковим кремом

Готуємо бісквіт. Спершу слід змастити форму олією і присипати її борошном, а також увімкнути духовку на 180°С, нехай нагрівається. Акуратно відділити білки від жовтків у дві окремі миски. Білки поки що помістити в холодильник. До жовтків додати половину цукру (45 г) і збити міксером в пишну світлу масу.

Тепер білки збити міксером в піну. Щоб білки добре збились, вони мають бути холодними, а миска і насадки для міксера – чистими і сухими. Також до білків можна додати дрібку солі. До збитих в піну білків додати решту цукру (45 г) і збити міксером до стійких піків.

До жовтків додати 1 / 4 збитих білків і акуратно перемішати ложкою до однорідної маси.

Жовтки в такому вигляді додати до білків і акуратно перемішати рухами знизу доверху.

Потім в миску частинами додати просіяне борошно. Щоразу перемішувати, підбираючи масу знизу доверху. Робити це слід акуратно, але швидко, щоб білки не осіли.

Готове тісто вилити у форму, розрівняти і помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку. Випікати приблизно 25 хв. Спечений бісквіт залишити ще на 10-15 хв. в формі, потім вийняти його і перемістити на решітку охолоджуватись.

Готуємо сироп для просочення бісквіта. З апельсина зняти цедру, не зачепивши білої шкірки, і вичавити сік. В невелику каструлю всипати цукор, додати апельсинову цедру, сік і воду, перемішати. На невеликому вогні довести до кипіння, покип’ятити одну хвилину і відставити з вогню. Повністю вистудити, після чого процідити.

Готуємо вершковий крем. До желатину (10 г) влити 50 мл холодних вершків 33%, перемішати. Решту вершків (150 мл) будемо збивати міксером.

Жовтки відділити від білків. До жовтків додати цукор і збити міксером до однорідної світлої маси. Білки помістити в холодильник, потім з них можна зробити безе. До жовтків додати кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішати міксером чи вінчиком.

Вершки 10% (250 мл) влити в каструлю і довести до кипіння, але не кип’ятити. Гарячі вершки тоненькою цівкою ввести в жовткову масу, ретельно помішуючи вінчиком, щоб жовтки не зварились.

Отриману суміш вилити назад в каструлю, поставити на невеликий вогонь. Весь час помішуючи вінчиком, довести суміш до загустіння (як на фото). Крем відставити з вогню і ще хвилинку збивати його вінчиком, щоб не утворилися грудки. До крему частинами додати вершкове масло, весь час ретельно помішуючи вінчиком. Заварний крем впритул накрити харчовою плівкою і вистудити до кімнатної температури.

Тим часом з фольги чи паперу для випічки зробити кільце і помістити у форму, де випікався бісквіт, як на фото. Тоненько зрізати верх і, за бажанням, боки бісквіта. Корж помістити у форму і добре просякти апельсиновим сиропом.

Повертаємось до приготування крему. На малому вогні розпустити желатин, додати 2 ст.л. заварного крему, перемішати.

В такому вигляді желатин додати до заварного крему і ретельно перемішати вінчиком.

Вершки 33%, що залишилися (150 г), збити міксером до стійких піків. До збитих вершків частинами додати заварний крем. Перемішувати крем зі збитими вершками краще за допомогою силіконової лопатки, і робити це слід акуратно, але швидко, щоб вершки не осіли, а желатин не почав схоплюватись.

Крем рівномірно викласти на просочений бісквіт, впритул накрити харчовою плівкою і на час, поки будемо готувати мандаринове желе, помістити в холодильник.

Готуємо мандаринове желе. Желатин (15 г) залити холодною водою (100 мл).

Дольки мандарин очистити від білих «ниток» і кісточок, якщо вони є. Подрібнити блендером до пюреподібного стану. Додати цукор (40 г), помішуючи, довести до кипіння. Трошки поварити (20 с.) і відставити з вогню. Вистудити до кімнатної температури. За бажанням, пюре можна процідити через дрібне сито, добре відтиснувши м’якуш від рідини. 

На малому вогні розпустити желатин, влити в мандаринове пюре і ретельно перемішати вінчиком.

Форму з тортом вийняти з холодильника, зняти харчову плівку і вилити мандаринову заливку на вершковий крем. Форму з тортом помістити в холодильник на 3 год. або наніч.

Потім зняти кільце форми, акуратно забрати фольгу і прикрасити за власним бажанням. Мандариновий торт з вершковим кремом готовий.
 
Джерело:
До списку новин