загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нацбанк виявив серію підроблених 200 грн: як розпізнати фальшивку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Національний банк України вилучив партію фальшивих банкнот номіналом 200 гривень.

Як повідомили у пресслужбі НБУ, наразі відомо про вилучення з обігу 40 фальшивих купюр номіналом 200 гривень.

Мова йде про банкноти зразка 2007 року, однак на самих банкнотах вказано 2014 рік випуску.

“Особливістю цих банкнот є те, що банкноти виготовлені на папері з двотоновими водяними знаками у вигляді літер “S” та мають імітацію ультрафіолетового захисту. Локальний багатотоновий водяний знак (портретне зображення Лесі Українки) та захисну стрічку імітовано друком із зворотного боку банкноти”, - повідомили в НБУ.

Також в Нацбанку дали поради, як відрізнити підробку. Зокрема, це можна зробити за допомогою ефекту зміни кольорів оптично-змінного зображення цифрового позначення номіналу “200” на лицьовому боці банкноти. Цей ефект у фальшивих купюрах не імітували.

Також виявити підробку можна за допомогою спеціального обладнання, яке встановлюється у банках та магазинах.

“Такі підробки касири легко можуть виявити з використанням спеціальних детекторів, що дозволяють перевіряти справжність банкнот в ультрафіолетовому та інфрачервоному промінні. Водночас уважний візуальний та тактильний контроль також мінімізує ризики отримання таких підробок”, - додають у Нацбанку.

Там зазначають, що проінформували фінансову систему України про основні ознаки нових підроблених грошей та про способи, за допомогою яких можна виявити підробку.

“Головне, що слід пам’ятати, – у разі сумнівів щодо справжності банкнот потрібно не поспішаючи перевірити декілька захисних елементів”, - йдеться у повідомленні НБУ.

 

Джерело:
До списку новин