загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дешевого рису краще не купувати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Самбірчанка Ірина Верко купила в мережі супермаркетів «АТБ» рисову крупу. Залила на кілька хвилин холодною водою і здивувалася: зерна почали розлазитись...

«Останнім часом багато говорять про штучний рис з Китаю, який роблять з пластику. Кажуть, з’їсти таку страву – все одно, що поліетиленовим пакетом закусити, – розповіла Ірина. – Експериментів не збиралася проводити. Просто перед приготуванням хотіла крупу промити. Залила водою. Вона одразу стала білою. Я зцідила воду і ще раз залила. Відволіклась буквально на 3-5 хвилин. А потім взялася до рису. Жменьку з води витягла, в руках перемнула, а він розлазиться. Очам не повірила, як скраб якийсь. Зерна, потерті в руці, перетворилися на манку. Що ми їмо?»

Чи можна їсти рис, що розлазиться після замочування, розповіли фахівці із ДП «Львівстандартметрологія».

«Купуючи крупи, перш за все слід звертати увагу якого сорту продукт. Вищий сорт – повинен гарантувати якість, перший – продукт менш якісний. Розлазитись в руках після замочування він в будь-якому випадку не повинен. Можливо, це ще нижчий сорт. Це не пластик, крупа не шкідлива, її можна споживати. Правда, користі від такого продукту мало. Скоріш за все, у крупі багато білих зерен, які містять крохмаль. При приготуванні така крупа буде розварюватися в липку кашу. Годиться вона хіба для запіканок. Підчас покупок варто звернути увагу на ціну продукту. Приготована з  якісної рисової крупи страва не буде злипатися, зерна залишаться цілими, розсипчастими», – каже Оксана Оріховська, інженер випробувальної лабораторії ДП «Львівстандартметрологія».

Щоб розпізнати штучний рис від справжнього, фахівці радять провести низку експерементів. Для початку замочити крупу холодною водою. Рис, вирощений природнім способом, мав би потонути, пластиковий – спливе.

Підпалити невелику кількість зерен. Справжня крупа почорніє і буде пахнути горілим зерном. Штучний плавитиметься і матиме різкий неприємний запах. Також можна крупу розтовкти. Якщо у рисовій муці багато жовтих крупинок – вона штучна.

 

Джерело:
До списку новин