загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія для мешканців ОРДЛО ляже на плечі українців, що живуть на контрольованих територіях – УКРОП

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Голова партії УКРОП Тарас Батенко закликав депутатів не підтримувати законопроект про внесення змін щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян.

Для того, щоб пенсіонери, які живуть на тимчасово окупованих територіях, могли отримувати пенсію, треба, щоб працююче населення цих регіонів сплачувало внески у Пенсійний фонд. Це передбачено особливостями соціального забезпечення в Україні – так званою солідарною системою. Наразі цього не відбувається. Тому ініціативи виплачувати пенсії мешканцям ОРДЛО – це додатковий тягар для працюючих громадян, які проживають на контрольованій Україною території.

На цьому наголосив у парламенті співголова депутатської групи «За майбутнє», голова партії УКРОП Тарас Батенко.

Він закликав депутатів не підтримувати законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян, тож документ не набрав достатньої кількості голосів.

«Подумайте, який тягар ви кладете на плечі громадян України, яких ви представляєте як обрані народні депутати», – звернувся він до колег.

Тарас Батенко зазначив: за цим законопроектом за весь час окупації треба виплатити пенсії на суму 115 млрд грн. У перший же місяць – повністю закрити рік, а далі – реструктуризувати.

Депутат наголосив і на тому, що у поданих законопроектах не було жодних обмежень щодо виплат тим громадянам, які можуть отримувати пенсії від уповноважених органів Російської Федерації. А пропозиція щодо можливості отримання пенсій через представників за довіреністю, вимагає уточнення, що довіреності може видавати лише нотаріус із підконтрольної Україні території, інакше можуть бути зловживання.

«Це має бути урядовий законопроект, а не провладної більшості. Ми зв’язані іншими законами, тому що наші громадяни можуть отримувати кошти з Російської Федерації. Давайте порахуємо, а не будемо прикриватися популістськими фразами», – наголосив депутат.

 

Джерело:
До списку новин